Εύκολα και νόστιμα falafel που πρέπει να δοκιμάσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια κουνουπίδι, κομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά falafel σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Δοκίμασε τη γεύση και πρόσθεσε τα καρυκεύματα όπως θέλεις. Δημιούργησε με τη ζύμη μικρές μπάλες και τοποθέτησε τες σε ένα φύλλο ψησίματος.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τηγάνησε σε παρτίδες τα falafel μέχρι να αποκτήσουν καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 2-3 ​​λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφού γίνουν, τοποθέτησε τα τηγανητά falafel σε ένα ταψί.

Ψήσε για 35-40 λεπτά ή έως ότου χρειάζεται.

Ενώ τα falafel ψήνονται, μπορείς να ετοιμάσεις τζατζίκι για να τα συνοδεύσεις.

Τοποθέτησε τα falafel σε ένα μαρούλι με λίγα τοματίνια και κόκκινο κρεμμύδι. Πρόσθεσε και το τζατζίκι και απόλαυσε τα!

Photo: lexiscleankitchen.com




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved