Μ’ αυτή τη συνταγή, το χοιρινό κοκκινιστό θα γίνει τόσο μαλακό που θα λιώνει στο στόμα! Μια πανεύκολη συνταγή που απαιτεί απλώς λίγο περισσότερο χρόνο, όχι από εσένα, απλά πρέπει να περιμένεις να βράσει το χοιρινό ώστε να μαλακώσει καλά.

Είναι από εκείνα τα φαγητά που δεν απαιτούν πολλά πολλά απ’ την πλευρά σου, απλά να βάλεις όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα, να φτιάξεις τη γεύση με τα μπαχαρικά σου και απλά να περιμένεις να γίνει!

Μπορείς να συνδυάσεις το χοιρινό στην κατσαρόλα με ό,τι συνοδευτικό θέλεις: Από πένες ολικής άλεσης, μέχρι κριθαράκι, κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι!

Τα υλικά για το χοιρινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα:

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Κύμινο
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Κουρκουμά
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο λαχανικών ή βοδινού

Πώς θα φτιάξεις το χοιρινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα;

  1. Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χοιρινό, και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Βάζουμε ποσότητες ανάλογα με τη γεύση μας.
  4. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ που έχουμε διαλύσει σε ποσότητα νερού, τόση ώστε να καλύπτει το φαγητό μας.
  5. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και τον κύβο.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και το χοιρινό να μαλακώσει για περίπου 1-1,5 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
  7. Απολαμβάνουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας. Εμείς το δοκιμάσαμε με ζυμαρικά ολικής άλεσης!

Tip! Μπορείς να προσθέσεις στην κατσαρόλα και τα λαχανικά της επιλογής σου!

Δες και αυτή τη συνταγή:

Χοιρινό με λαχανικά στην κατσαρόλα!

Photo: foodfromportugal.com