Χοιρινές μπουκίτσες με γλυκόξινη σάλτσα

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 200 γραμμάρια χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι καλαμποκάλευρο
  • 1 αυγό

Για το τηγάνισμα

  • 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • 500ml λάδι

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 5 γρ θρυμματισμένο σκόρδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ ανανά
  • 50 γρ λευκή ζάχαρη
  • 50ml λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το χοιρινό.
  2. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    Τοποθετούμε το καλαμποκάλευρο σ’ ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τις μπουκίτσες χοιρινού μαριναρισμένες.
  3. Σ’ ένα τηγάνι θερμαίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς.
  4. Τηγανίζουμε το χοιρινό για περίπου 3 με 4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Για τη σάλτσα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λάδι.
  6. Σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχει τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτουμε τον ανανά και θερμαίνουμε προσεκτικά.
  8. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
  9. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Προσθέτουμε και το χοιρινό στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Photo: recipessquared.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved