Chips πατάτας με τη φλούδα: Μια συνταγή που θα λατρέψεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Μαγειρεύουμε τις πατάτες με τη φλούδα με μια απολαυστική συνταγή που έχει λίγο από όλα! Δες πώς θα κάνεις τη συνταγή βήμα-βήμα.

Ναι, σήμερα μαγειρεύουμε πατάτες με τη φλούδα, αυγά, παρμεζάνα και μπαχαρικά. Μια συνταγή που μπορείς να έχεις στο τραπέζι ως συνοδευτικό ή μπορείς να απολαύσεις το βράδυ βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία…. σαν chips αλλά πιο υγιεινά!

Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς γι’ αυτή τη συνταγή:

  • 3 πατάτες
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Πώς θα τη φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και μετά ξανά σε κομμάτια.
  3. Χτυπάμε τρία αυγά σε ένα μικρό μπολ.
  4. Συνδυάζουμε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεσαίο μπολ.
  5. Στη συνέχεια βουτάμε το κάθε κομμάτι πατάτας στα αυγά, μετά το βουτάμε στο μείγμα με την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα στέρεα συστατικά. Βουτάμε τα κομμάτια πατάτας ώστε να καλυφθούν πλήρως.
  6. Έπειτα τα μεταφέρουμε όλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε στον φούρνο.
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφαιρούμε απ’ τον φούρνο.
  8. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν κι απολαμβάνουμε με κέτσαπ ή μια σως της επιλογής μας.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Τέλειες πατάτες φούρνου με μερικά μυστικά!

Photo: Camp Chef




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved