Τις συνταγές για cheesecake τις αγαπάμε είτε είναι σε μπουκίτσες είτε είναι κλασικές με μαρμελάδα. Είναι ένα γλυκό που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας να το φτιάξει.

Αυτό όμως, το cheesecake σε μπουκίτσες με επικάλυψη σοκολάτας, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις! Είναι το κατάλληλο γλυκό για ένα Σαββατοκύριακο, που το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.

Τι θα χρειαστείς για το cheesecake σε μπουκίτσες;

Για τη βάση:

  • 10 κρακεράκια graham, κομματιασμένα
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 stick λιωμένο βούτυρο

Για το cheesecake:

  • τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

2 φλιτζάνια chips σοκολάτας, λιωμένα

Πώς θα φτιάξεις το cheesecake;

Συνταγή:

  1. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα κρακεράκια με τη ζάχαρη άχνης, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστεί το μείγμα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα για τη βάση του cheesecake στο ταψί και με το κάτω μέρος ενός ποτηριού δημιουργούμε μια ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τη βάση στην ψύξη για 15 λεπτά.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεσαία ταχύτητα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα από τυρί κρέμα στην βάση με κρακεράκια και αφήνουμε το cheesecake στην ψύξη για δύο ώρες.
  6. Μεταφέρουμε το cheesecake σε μία επιφάνεια κοπής και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε πλάτος 1 ίντσας κάθετα και οριζόντια, δημιουργώντας έτσι μικρούς κύβους.
  7. Τοποθετήστε τους κύβους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τους τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε τη σοκολάτα.
  8. Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα για 90 δευτερόλεπτα, ενώ ανακατεύουμε κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει.
  9. Βουτάμε την κορυφή από τις cheesecake μπουκίτσες στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει όση σοκολάτα περισσεύει και τις τοποθετούμε σ’ έναν δίσκο.
  10. Αφήνουμε τις μίνι δημιουργίες μας να παγώσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια, είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Διάβασε ακόμη:

Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σ’ ένα σοκολατένιο cheesecake;

Photo: sofabfood.com