Αυτή η γέμιση με γαρίδες είναι ό,τι καλύτερο έχεις δοκιμάσει!

LIKE US ON FACEBOOK

Γέμιση με γαρίδες για να την απλώσεις στο ψωμάκι, να τη βάλεις στη σαλάτα ή ακόμη και στα μακαρόνια σου. Αυτή είναι η συνταγή της ημέρας!

Φτιάχνουμε μια γέμιση με γαρίδες και μυρωδικά, σκόρδο, κρεμμύδι, την βάζουμε σε ψωμάκι του τοστ, το οποίο στη συνέχεια και τηγανίζουμε.

Μια διαφορετική συνταγή που είναι ό,τι χρειάζεσαι για το μεσημέρι της Κυριακής ή για όταν γυρνάς από τη θάλασσα και θέλεις κάτι να τσιμπήσεις.

Τι θα χρειαστείς;

  • Λάδι κανόλας
  • 16 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες ψωμάκι του τοστ
  • 1/4 φλιτζάνι σουσάμι

Πώς θα φτιάξεις τη γέμιση με γαρίδες;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις γαρίδες, τα ασπράδια αυγών, τη σως σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι και τα λευκά από το φρέσκο κρεμμύδι και χτυπάμε καλά. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Παίρνουμε το ψωμάκι του τοστ κι αφαιρούμε τις άκρες. Αν είναι ψίχα, τότε δεν χρειάζεται να κόψουμε τις άκρες.
  4. Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση και αλείφουμε με τη γέμιση από γαρίδες, ενώ από πάνω ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  5. Ρίχνουμε τα τοστάκια στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου δύο λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και απολαμβάνουμε!
Photo: unsplash/ray rui

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved