Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή πίτσα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

LIKE US ON FACEBOOK

Η πίτσα είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μας junkg food και αυτή τη φορά επιλέξαμε να κάνουμε μια summer edition! Συνταγή για πίτσα με γαρίδες.

Και σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Αποφασίσαμε να την κάνουμε λίγο πιο καλοκαιρινή και επομένως λίγο πιο “ελαφριά”.  Φτιάχνουμε πίτσα με γαρίδες.

Τι θα χρειαστείς για την πίτσα με γαρίδες;

Για τη σάλτσα:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την πίτσα

  • Ζύμη για πίτσα
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • 250 γραμμάρια γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά λάδι
  • Αλάτι και Πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Απλώνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.
  2. Ψήνουμε τις πιπεριές πολύ καλά μέχρι να γίνουν τραγανές. Ψήνουμε για περίπου 10 με 15 λεπτά στο σύνολο.
  3. Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπλέντερ, συνδυάζουμε τις πιπεριές που ψήσαμε, το σκόρδο, τα καρύδια, την παρμεζάνα και το λάδι, μέχρι να γίνουν ένα ομαλό μείγμα.
    Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αφήνουμε 180 γραμμάρια της σάλτσας για την πίτσα. Αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα για άλλη χρήση.
  6. Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 με 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και στην κορυφή ρίχνουμε λίγο τυρί και ρίγανη.
  7. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις γαρίδες με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και καλύπτουμε την πίτσα με τις γαρίδες. Βουρτσίζουμε την πίστα με λάδι και βάζουμε ξανά στον φούρνο για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι πίτσα για το πρωινό ή το brunch της Κυριακής | Video

Photo: blog.williams-sonoma.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved