Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ θρεπτικές και καλό είναι να τις εντάξεις στη διατροφή σου. Πώς, όμως, θα τις μαγειρέψεις σωστά ώστε να είναι και νόστιμες; Αυτά είναι τα υλικά που χρειάζεσαι!

Μια συνταγή για γλυκοπατάτες μπορεί να είναι εξαιρετικά απλή, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Η διαδικασία είναι επίσης πολύ απλή και γρήγορη, έτσι ώστε να απολαύσεις ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο σε λίγα λεπτά.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για γλυκοπατάτες;

  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Λίγο κόλιανδρο
  • Φρέσκο θυμάρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για γλυκοπατάτες;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Τοποθετούμε το σκόρδο, το λάδι, το βούτυρο, το αλάτι, την παρμεζάνα, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το κόλιανδρο σε μια σακουλίτσα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα με μια σειρά σπιράλ! Ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα ακόμη αν θέλουμε.
  4. Ψήνουμε για 18 με 22 λεπτά. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές και ρίχνουμε λίγο θυμάρι από πάνω αν επιθυμούμε!
Photo: eatwell101.com