Αβοκάντο στο φούρνο με extra συνταγή για dip που θα λατρέψεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Το αβοκάντο είναι από τα τρόφιμα που πάντα συγκαταλέγεται στις λίστες με όσα κάνουν καλό στην υγεία μας και πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Είναι γεμάτα από μονοακόρεστα λίπη, που αποτελούν πηγή καλίου, ένα μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Γεγονός που καθιστά το αβοκάντο ένα από τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς μας.

Έτσι, λοιπόν σήμερα είπαμε να φτιάξουμε αβοκάντο στο φούρνο με extra συνταγή για dip που θα λατρέψεις! Το μόνο που χρειάζεσαι για να πετύχει αυτό το πιάτο είναι να φροντίσεις να διαλέξεις αβοκάντο που είναι ελαφρώς ώριμα.

Τι θα χρειαστείς για τα αβοκάντο στο φούρνο;

  • 4 αβοκάντο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για το dip:

  • ¾ φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 πιπεριά chili
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Πώς θα φτιάξεις τα αβοκάντο;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σ΄ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κόβουμε το αβοκάντο στο μισό κατά μήκος και στη συνέχεια κόβουμε όχι πολύ λεπτές λωρίδες.
  3. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, την ίδια ώρα που σε ένα άλλο πιάτο προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο πιάτο προσθέτουμε τη φρυγανιά, το σκόρδο και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε το αβοκάντο στο αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.
  5. Τοποθετούμε τα αβοκάντο στο ταψί και ψήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  6. Όση ώρα ψήνονται τα αβοκάντο, ετοιμάζουμε το dip. Απλά προσθέτουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Η μακαρονάδα που δεν ήξερες ότι θα κάνει τη μέρα σου καλύτερη!

Photo: therecipecritic.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved