Ακόμα κι αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τη γλυκοπατάτα σαν συστατικό για τη μαγειρική σου, ίσως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις! Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη τροφή, εύκολη στο μαγείρεμα, με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Οι συνταγές με γλυκοπατάτα είναι άπειρες, όμως, σήμερα θα σου δείξουμε μια απ’ τις πιο απλές, αλλά και πιο απροσδόκητες: Επιδόρπιο με γλυκοπατάτα, σ’ έναν συνδυασμό που δεν περιμένεις, αλλά είναι απολαυστικός!

Τι θα χρειαστείς για το επιδόρπιο με γλυκοπατάτα;

  • 8 φλιτζάνια γλυκοπατάτες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ¼ φλιτζάνια θρυμματισμένα δημητριακά
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο

Πώς θα φτιάξεις το επιδόρπιο με γλυκοπατάτα;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τρυπάμε μ’ ένα πιρούνι τις γλυκοπατάτες και τις αφήνουμε να ψηθούν για περίπου μία ώρα.
  3. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα απ’ τις γλυκοπατάτες και τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.
  4. Χρησιμοποιούμε το multi για ν’ αναμείξουμε τις γλυκοπατάτες, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βάζουμε το μείγμα σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
  6. Συνδυάζουμε τα δημητριακά, τα πεκάν και την καστανή ζάχαρη σ’ ένα μπολ και πασπαλίζουμε το μείγμα από πάνω.
  7. Ψήνουμε ξανά για 30 λεπτά κι απολαμβάνουμε το γλυκό μας!

Διαβάστε ακόμα:

Γευστικός πουρές από γλυκοπατάτες!