Απολαυστική συνταγή με κινόα και κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα καρύδας

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτή η συνταγή έγινε απ’ τις αγαπημένες μας απ’ την πρώτη στιγμή που τη δοκιμάσαμε! Επιλέξαμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα καρύδας με κινόα για ένα πιο υγιεινό πιάτο, αλλά ταιριάζει τέλεια και με ρύζι μπασμάτι!

Αν σου αρέσει το κάρυ, θα τη λατρέψεις. Εάν δεν το έχεις συνηθίσει πολύ στις γεύσεις σου, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις μ’ αυτή την πολύ εύκολη και γευστική συνταγή. Εάν δεν σ’ αρέσει πολύ η κρέμα καρύδας, μπορείς να την αντικαταστήσεις με κρέμα γάλακτος, αλλά εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις πρώτα την κρέμα καρύδας!

Τι θα χρειαστείς για την κινόα και κοτόπουλο με κάρυ και κρέμα καρύδας;

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
  • Κορν φλάουρ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Βάζουμε την κινόα να βράσει με βάση τις οδηγίες και ξεκινάμε την προετοιμασία του κοτόπουλου.
  2. Σ’ ένα γουόκ ή τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάζουμε μέσα και τις πιπεριές.
  3. Αφού πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, -αφού το έχουμε περάσει από το κορν φλάουρ- το σκόρδο και το τζίντζερ.
  4. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει, προσθέτουμε το κάρυ και σβήνουμε το φαγητό με την κρέμα καρύδας. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο νερό.
  5. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο κινόα κι από πάνω το κοτόπουλο.
Tip!

Μπορούμε να κρατήσουμε λίγο απ’ το κοτόπουλο και να το φάμε την επόμενη μέρα μέσα σε αραβική πίτα με λιωμένο τυρί!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Η Ιαπωνία στο πιάτο σου: Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved