Αν ψάχνεις πώς να μαγειρέψεις τις γαρίδες που έχεις αγοράσει, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή. Το ήξερες ότι αυτό το θαλασσινό ταιριάζει τέλεια με σπανάκι και παρμεζάνα; Δοκίμασε τη συνταγή -μην φοβηθείς τον συνδυασμό των γεύσεων- και το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου! Απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες, σπανάκι και παρμεζάνα.
Τα υλικά για τα ζυμαρικά με γαρίδες:
- Μισό κιλό γαρίδες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1½ φλιτζάνι γάλα
- 1½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
- ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Πώς θα φτιάξεις τα ζυμαρικά με γαρίδες;
- Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο σκεύος βάζουμε το γάλα, τον ζωμό και τα ζυμαρικά.
- Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και εν συνεχεία προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιίπερο και τυρί.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε έξτρα παρμεζάνα στο σερβίρισμα.
- Απολαμβάνουμε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο ιδανικό μ’ ένα ποτήρι ούζο δίπλα!