Απολαυστικές πένες με πέστο και κοτόπουλο!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνταγή για απολαυστικές πένες με πέστο και κοτόπουλο που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες συνταγές για ζυμαρικά που έχεις δοκιμάσει.

Αυτές οι πένες με πέστο, κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες, τυρί κρέμα και τριμμένη παρμεζάνα είναι το ιδανικό γεύμα ακόμη για τις μέρες που νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις τίποτα.

Χρειάζεσαι μόνο μίση ώρα για να ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που έχουμε δοκιμάσει εδώ και καιρό, ενώ θα σε συμβουλεύαμε να την αποθηκεύσεις κάπου για να την φτιάξεις ξανά και στο μέλλον.

Τι θα χρειαστείς για τις πένες με πέστο;

  • 1 κιλό από στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό πένες
  • 1,5 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 85 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/3 φλιτζάνι σάλτσα πέστο βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά

Προαιρετικά:

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα από σπανάκι
  • 1/4 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

Πώς θα φτιάξεις τις πένες με πέστο και κοτόπουλο;

Συνταγή:

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ελαφρώς χρώμα.
  4. Ενώ μαγειρεύουμε το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  6. Κλείνουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν μέσα στον ζωμό.
  7. Μόλις ο ζωμός έρθει σε βράση, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και μειώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τις πένες να σιγοβράσουν για ακόμη 8 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά κάθε δύο λεπτά.
  8. Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί πλήρως απ’ τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το γάλα, το τυρί κρέμα και τη σάλτσα πέστο.
  9. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  11. Ρίχνουμε το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και αφαιρούμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.
  12. Για το σερβίρισμα, ρίχνουμε πάνω απ’ τα ζυμαρικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρέζα θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς.

Δες κι αυτό:

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος και λουκάνικο!

Photo: budgetbytes.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved