Απολαυστικές μπάρες δημητριακών με βρώμη και βατόμουρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Απολαυστικές μπάρες δημητριακών με βρώμη και βατόμουρα για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά ή για να τις απολαμβάνεις όταν είσαι στο σπίτι και θέλεις κάτι γλυκό!

Αυτές οι μπάρες δημητριακών είναι ιδιαίτερα χορταστικές και δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βρίσκουμε στην αγορά. Είναι νόστιμες και πολύ εύκολες να τις φτιάξεις, ενώ μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά που εμείς δεν έχουμε συμπεριλάβει, όπως κομμάτια σοκολάτας ή σταφίδες.

Τι θα χρειαστείς για τις μπάρες δημητριακών με βρώμη;

  • 1 φλιτζάνι βρώμης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • ⅓ φλιτζάνι μέλι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα

Πώς θα φτιάξεις τις μπάρες δημητριακών με βρώμη;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  4. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά μέσα στο μπολ με τα στερεά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα βατόμουρα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα για τις μπάρες δημητριακών σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε στον φούρνο για 35 έως 40 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα απ’ το κέντρο.
  6. Αφήνουμε την μπάρα δημητριακών να κρυώσει στον πάγκο για 5 λεπτά, την αφαιρούμε απ’ το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν την κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  7. Κόβουμε τη μπάρα σε 16 ίσες τετράγωνες μπάρες (ή 9 μεγαλύτερες μπάρες) και τις απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας!

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάχνουμε μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved