Απολαυστικό κέικ με μήλα και κρέμα τυριού!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1/4 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
  • λίγο αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια αποφλοιωμένα, σε κύβους μήλα

Για τη κρέμα από τυρί:

  • 8 κουταλιές τυρί κρέμα (μαλακό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για το topping:

  • 1/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.
  2. Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά για το topping σε ένα μικρό μπολ.
  3. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή τα χέρια, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί 1/4 φλιτζάνι βούτυρο και 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να τα συνδυάσουμε.
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
  6. Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί. Προσπάθησε να το δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο στρώμα και να αφήσεις λίγο στην άκρη για τη συνέχεια.
  7. Χρησιμοποιούμε το μίξερ για να ανακατέψουμε μαζί το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να συνδυαστούν. Τοποθετούμε τη στρώση κρέμας πάνω από το κέικ στο ταψί.
  8. Τοποθετούμε τη στρώση από το topping που είχαμε αφήσει στην άκρη πάνω από το μείγμα τυριού κρέμας και ψήνουμε.
Photo: tastesbetterfromscratch.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved