Απολαυστικό cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

Για το Cheesecake:

  • 2 πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. βανίλια
  • 2 αυγά

Για την καραμέλα και την επίστρωση σοκολάτας:

  • Σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • Σάλτσα καραμέλας (της επιλογής σας)
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μπαστούνια popsicle

Εκτέλεση:

Για το Cheesecake:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Προετοιμάζουμε ένα ταψί, τοποθετώντας λαδόκολλα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
  3. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  5. Το αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες.

Για την επικάλυψη:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
  2. Αφαιρούμε το cheesecake από την κατάψυξη και κόβουμε σε 8 τεμάχια.
  3. Χρησιμοποιούμε την άκρη ενός μαχαιριού για να κόψουμε μια μικρή σχισμή στη βάση του cheesecake όπου θα τοποθετηθεί το stick.
  4. Βυθίζουμε ένα ραβδί popsicle στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο cheesecake.
  5. Τοποθετούμε το cheesecake και πάλι στον καταψύκτη.
  6. Απλώνουμε μια μικρή στρώση από τη σάλτσα καραμέλας πάνω από το cheesecake και βάζουμε γρήγορα ολόκληρο το κομμάτι στη σοκολάτα.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια επιφάνεια και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κομμάτια καραμέλας.
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved