Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι πολτοποιημένη μπανάνα
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κομμάτια κουβερτούρας
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας σμέουρα ή 2 κουταλιές σούπας άλλα αποξηραμένα φρούτα
  • προαιρετικά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή stevia

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε τη μπανάνα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί όλα τα άλλα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Πλάθουμε τα μπισκότα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουτάλι για το παγωτό.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 15 λεπτά.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
  6. Αυτό το μείγμα δημιουργεί 18 μίνι μπισκότα (όπως φαίνονται στη φωτογραφία) ή 10-12 μεγαλύτερα cookies.
  7. Αν χρησιμοποιείς μπανάνα, μπορείς να παραλείψεις εύκολα την πρόσθετη ζάχαρη.
Photo: keepitsweetdesserts.com