Kάθε χρόνο τέτοια εποχή, ξεκινούν τα παγωτά! Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο ανεβαίνει και η όρεξή μας για ένα δροσερό παγωτάκι. Κι αν θέλεις να ξέρεις τι τρως και να κάνεις το παγωτό μια λίγο πιο… υγιεινή απόλαυση, καλύτερα να το κάνεις σπιτικό! Συνταγή για παγωτό σοκολάτας απ’ τα χεράκια σου! Πανεύκολη και νόστιμη!

Τα υλικά για τη συνταγή για παγωτό:

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα

Πώς θα φτιάξεις το παγωτό;

  1. Ξεκινάμε βάζοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας.
  2. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε τη σαντιγί σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας ή την κουβερτούρα σε τρίμματα.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 6 ώρες.
  7. Σερβίρουμε το παγωτό μας με το topping της επιλογής μας: Κάποιο σιρόπι, τρούφα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλουμε!

Δες μια ακόμα συνταγή για παγωτό φράουλα:

Σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι και λίγες μόνο θερμίδες