Αν προσθέσεις αυτά στη μπολονέζ σου θα γίνει πολύ πιο νόστιμη!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα μακαρόνια μπολονέζ είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα από τότε που ήμασταν μικροί. Και τώρα τίποτα δεν έχει αλλάξει, απλώς, ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για να τα κάνουμε πιο νόστιμη.

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια μπολονέζ; Θα μπορούσαμε να τα γευόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ κι από το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί, χωρίς υπερβολή. Βρήκαμε, λοιπόν, μερικά επιπλέον υλικά για να προσθέσεις στην μπολονέζ σου!

Τι θα χρειαστείς για τα μακαρόνια μπολονέζ;

  • 2 αραβικές πίτες
  • 1 κολοκύθι
  • 255 γραμμάρια μακαρόνια
  • 566 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 1 ζωμό κοτόπουλου
  • Σκόνη σκόρδου
  • 56 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
  • 2 καρότα
  • Λίγο μαϊντανό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 396 γραμμάρια κόκκινη σάλτσα
  • 191 γραμμάρια γάλα
  • 1.25 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά λάδι

Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια μακαρόνια μπλονέζ;

Συνταγή:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα προϊόντα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι.
    Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε λίγο λάδι. Κόβουμε τις αραβικές πίτες κατά μήκος.  Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Κόβουμε τον μαϊντανό. Κόβουμε το κολοκυθάκι κατά μήκος και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου και σουρώνουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει και ρίχνουμε όλα μας τα λαχανικά στο τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.  Στις αραβικές πίτες βάζουμε σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι (ίσως και λίγο βούτυρο). Ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά.  Από πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε να λιώσει το τυρί.
  5. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρουμε με τις αραβικές πίτες.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα και παρμεζάνα!

Photo: hellofresh.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved