Αυτό το γλυκό με μήλο είναι ό,τι πιο λαχταριστό υπάρχει κι εμείς του δίνουμε το βραβείο ως το καλύτερο γλυκάκι του Φθινοπώρου. 

Πώς μπορείς να φτιάξεις αυτό το γλυκό με μήλο; Η συνταγή είναι απλή όπως και τα υλικά κι απλώς χρειάζεται λίγη τέχνη παραπάνω. Ναι, ήρθε η ώρα να πειραματιστείς, να το διασκεδάσεις και να τους εκπλήξεις όλους με αυτό το γλυκάκι.

Πάμε να σημειώσουμε τι θα χρειαστούμε;

Υλικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου (λίγο μήλο λιωμένο, λίγο νερό και λίγο χυμό
  • λεμονιού)
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη

Για το topping:

  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
  • 6 μεγάλα μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • παγωτό βανίλιας, για το σερβίρισμα
  • σως καραμέλας, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για να φτιάξουμε το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την baking powder, το αλάτι και την baking soda.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, τη σάλτσα μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας, καστανή ζάχαρη και λάδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο και μαλακό μείγμα.
  4. Για το topping: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να ανακατέψουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  5. Κόβουμε τις άκρες από το μήλο και χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να αφαιρέσουμε το εσωτερικό και όλα τα σπόρια. Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Γεμίζουμε τα μήλα με το κέικ και το topping για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό βανίλιας και σως καραμέλας αν επιθυμούμε!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί μαζί με το παγωτό πρέπει να τρως και ένα μήλο;