Αλμυρή τάρτα με μπέικον, τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια!

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί να νομίζεις πως είναι δύσκολο να φτιάξεις μια αλμυρή τάρτα, όμως ίσως τελικά να είναι πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύεις. 

Μια διαφορετική συνταγή με τυρί, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια. Μια αλμυρή τάρτα, που θα τους ξετρελάνει όλους και θα θες σίγουρα να την ξαναφτιάξεις. Τα περισσότερα υλικά πιθανότατα τα έχεις ήδη σπίτι σου, αλλά και να μην τα έχεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις.

Τι θα χρειαστείς για την αλμυρή τάρτα;

  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 κρούστα πίτας
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 αυγά
  • 1 ¼ φλιτζάνια αλμυρή κρέμα
  • ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί

Πώς θα την φτιάξεις;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βράζουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το περιστασιακά για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό κι από τις δύο πλευρές για περίπου 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τις φέτες μπέικον από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο για να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σ’ ένα ταψί στρώνουμε την κρούστα και κάνουμε μικρές τρύπες στη ζύμη μ’ ένα πιρούνι.
  5. Ψήνουμε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε την κρούστα, την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και την ξαναβάζουμε στο φούρνο γι’ άλλα 5 λεπτά.
  7. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  8. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας.
  9. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αυγά. Προσθέτουμε την αλμυρή κρέμα, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά.
  10. Στην κρούστα απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο, ψιλοκομμένο τυρί.
  11. Απλώνουμε το μπέικον ομοιόμορφα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά κι έπειτα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  12. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι η τάρτα μας να πάρει χρώμα.

Δες ακόμα:

Τάρτα με κρέμα τυρί και ντοματίνια

Photo: Unsplash/ Skyla Design




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved