Τα μπισκότα είναι ένα snack που μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Το πρωί μαζί με τον καφέ σου αλλά και το μεσημέρι στο γραφείο όταν σε πιάνουν οι υπογλυκαιμίες σου…Φτιάχνουμε αλμυρά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας.

Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού είναι αγαπημένος γι΄αυτό κι εμείς φτιάχνουμε αλμυρά μπισκότα αλλά με επικάλυψη σοκολάτας!

Τι θα χρειαστείς για τα αλμυρά μπισκότα;

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι baking soda
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι νερό
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλιτζάνι chocolate tips
  • 680 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • αλάτι χοντρό

Πώς θα φτιάξει τα αλμυρά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Για να φτιάξουμε τα cookies: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα πιο μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα chocolate chips και τα υπόλοιπα “στεγνά” υλικά.
  6. Χρησιμοποίησε μια σπάτουλα και ανακατεύουμε.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα scoop ή ένα κουτάλι και παίρνουμε τη ζύμη σε κυκλάκια. Τα μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  8. Ψήνουμε τα cookies για 18 λεπτά. Πρέπει να είναι λεπτά και τραγανά στις άκρες.
  9. Αφαιρούμε τα cookies από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  10. Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε τα ψημένα μπισκότα πίσω στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 7 λεπτά. Αυτό θα κάνει τα μπισκότα τραγανά.
  11. Τα μεταφέρουμε προσεκτικά όλα τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα. Και στη συνέχεια τα σπάμε σε κομμάτια με ένα κουτάλι.
  12. Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν προσθέσουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε μέσα ορισμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  13. Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από τα σπασμένα μπισκότα και απλώνουμε πολύ καλά πάνω από όλα τα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε αλάτι χοντρό.
  14. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια σπάμε όλα τα μπισκότα σε κομμάτια.

Διαβάστε επίσης:

Πανεύκολα cookies με φυστικοβούτυρο με τέσσερα υλικά

Photo: tasty.co