Υλικά
- 340 γραμμάρια σπαγγέτι
- 3 φλιτζάνια μανιτάρια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κάσιους
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 μη ζαχαρούχο γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουτάλι της σούπας διατροφική μαγιά
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πάπρικα
- Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.
- Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα μανιτάρι, το λάδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
- Έπειτα βάζουμε τα κάσιους, το 1/4 φλιτζάνι λάδι, το γάλα, το σκόρδο, την διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι σ’ ένα μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα μας παντού Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.