Υλικά

  • 340 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 3 φλιτζάνια μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κάσιους
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 μη ζαχαρούχο γάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτάλι της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πάπρικα
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.
  3. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα μανιτάρι, το λάδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
  5. Έπειτα βάζουμε τα κάσιους, το 1/4 φλιτζάνι λάδι, το γάλα, το σκόρδο, την διατροφική μαγιά, τον χυμό λεμονιού, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι σ’ ένα μπλέντερ.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μας στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα μας παντού Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Photo: today.com, Chloe