Οι αγαπημένες σου πατάτες τηγανητές αλά κρεμ!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

  • 2 μπριζόλες κομμένες σε πολύ λεπτά κομμάτια
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 μικρό σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια λάδι
  • 2 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πατάτες τηγανητές
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Τηγανίζουμε τα κομματάκια μπριζόλας με τις δύο κουταλιές λάδι. Τοποθετούμε τα κομματάκια πάνω από τις τηγανητές πατάτες.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και έπειτα το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Τηγανίζουμε λίγο και έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.
  3. Μαγειρεύουμε και προσθέτουμε λίγο κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μαϊντανό, το πιπέρι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφαιρούμε και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες με το κρέας!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved