Η ομελέτα θέλει το σωστό ψήσιμο στο τηγάνι ώστε να γίνει νόστιμη και αφράτη και όχι “στεγνή”. Φτιάχνουμε μια διαφορετική συνταγή για ομελέτα με τα πιο απλά υλικά!

Η ομελέτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και είναι ένα γεύμα που μπορούμε να απολαύσουμε τόσο το πρωί για να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια και να συνεχίσουμε τη μέρα μας, όσο και το βράδυ καθώς είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για την ομελέτα;

  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 3 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Η συνταγή για την ομελέτα στο τηγάνι

  1. Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο των αυγών. Θα χρειαστούμε μόνο 3 κρόκους και μπορείς να αποθηκεύσουμε τους υπόλοιπους για άλλη χρήση.
  2. Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μεταφέρουμε το ασπράδι των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να τριπλασιαστούν σε μέγεθος.
  4. Τοποθετούμε προσεκτικά τους κρόκους των αυγών στα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού σε ένα τηγάνι με μεσαίο μέγεθος. Μαγειρεύουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  5. Ανασηκώνουμε κάθε πλευρά της ομελέτας και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο από κάτω.
  6. Κλείνουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε το καπάκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στην ομελέτα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα.
  8. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και προσθέτουμε από πάνω ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Διαβάστε επίσης:

Φτιάχνουμε την πιο gourmet ομελέτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Photo: tasty.co