Εάν δεν έχεις μαγειρέψει ακόμα ή εάν έχεις καλεσμένους το βράδυ, έχουμε βρει για εσένα το πιάτο που θα λατρέψουν όλοι. Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα και παρμεζάνα! Γιατί σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή μιας κι όλοι ξέρουμε λίγο πολύ πώς φτιάχνονται τα κεφτεδάκια. Εάν δεν ξέρεις πάρε ένα τηλέφωνο τη γιαγιά να σου πει τα μυστικά.

Για να συνοδεύσεις αυτά τα κεφτεδάκια μπορείς να φτιάξεις μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες. Η επιλογή δική σου.

Τι θα χρειαστείς για τα αφράτα κεφτεδάκια;

  • 1/2 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1/2 βόειο κρέας
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί της επιλογής σου
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 – 1 1/2 φλιτζάνια τυρί mozzarella
  • 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 1-2 βάζα σάλτσας της επιλογής σου
  • λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός (για γαρνιτούρα)
  • ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός (για γαρνιτούρα)
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα κεφτεδάκια φούρνου;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε με το χέρι τον κιμά των κρεάτων, το σκόρδο, το μείγμα φρυγανιάς, τα τυριά εκτός από τη mozzarella, το μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές και στρογγυλές μπάλες.
  5. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το ταψί.
  7. Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι από τη σάλτσα στο κάτω μέρος του ταψιού και στη συνέχεια τοποθετούμε μία μόνο στρώση από κεφτεδάκια.
  8. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τα κεφτεδάκια σε μια δεύτερη στρώση. Προσθέτουμε τα κομμάτια mozzarellas από πάνω.
  9. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για όσο χρειάζεται ακόμη.
  11. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​βασιλικό και μαϊντανό.

Διαβάστε ακόμη:

Ζουμερές μπουκίτσες χοιρινού με πατάτες

Photo: thechunkychef.com