Ο όρος red velvet μπήκε στη ζωή μας πριν από μερικά χρόνια, όταν άρχισαν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια κόκκινα cakes σ’ όλα τα ζαχαροπλαστεία! Από τότε, το red velvet έχει περάσει σ’ άλλο επίπεδο κι υπάρχουν αμέτρητες συνταγές!

Τα έχεις δοκιμάσει πολλές φορές έξω, μήπως ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις να φτιάξεις και στο σπίτι μπισκότα red velvet; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το έχεις στο μυαλό σου και πραγματικά θα τα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Tι θα χρειαστείς για τα μπισκότα red velvet;

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κόκκινη χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα red velvet;

  1. Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ την ζάχαρη και το βούτυρο, χρησιμοποιώντας μίξερ.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας πλέον με μια κουτάλα μέχρι να σφίξει η ζύμη μας.
  5. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί όπου θα ψήσουμε τα μπισκότα red velvet.
  8. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε απ’ τη ζάχαρη άχνη.
  9. Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
  10. Πιέζουμε τα μπαλάκια ώστε ν’ απλωθούν και να πάρουν το σχήμα του μπισκότου και προσθέτουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
  11. Μπορείς να διατηρήσεις τα μπισκότα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα.

Δες κι αυτή την red velvet συνταγή:

Φτιάχνουμε τα καλύτερα Red Velvet cupcakes!