Σήμερα πειραματιζόμαστε με μια διαφορετική συνταγή, ένα διαφορετικό γλυκό κι ελπίζουμε τα αποτελέσματα να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους! Φτιάχνουμε αχλάδια στον φούρνο με γλυκιά γέμιση.
Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σου φρούτο γι΄αυτό βρήκαμε μια διαφορετική συνταγή για να το αγαπήσεις. Αχλάδια στον φούρνο με μια γλυκιά γέμιση που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Εύκολη συνταγή, υλικά που μπορείς επίσης, να βρεις εύκολα και ένα γλυκάκι διαφορετικό από τα άλλα.
Τι θα χρειαστείς για τα αχλάδια στον φούρνο;
- 1 φλιτζάνι βρώμης
- ½ φλιτζάνι φουντούκια
- ½ φλιτζάνι καρύδια (50 γραμμάρια)
- ½ φλιτζάνι καρύδα σε σκόνη
- ⅓ φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
- 2 κουταλιές λιναρόσπορους
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 ώριμα αχλάδια
Πώς θα φτιάξεις τα αχλάδια στον φούρνο με γέμιση;
Συνταγή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μίξερ βάζουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τα καρύδια, την καρύδα, τα κεράσια, τους λιναρόσπορους, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα πρέπει να είναι παχύρρευστο και να κολλάει.
- Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό από το αχλάδι.
- Στο εσωτερικό που αφαιρέσαμε προσθέτουμε τη γέμιση και πιέζουμε λίγο για να μη μας ξεχυθεί!
- Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι η γέμιση να πάρει χρώμα και τα αχλάδια να είναι μαλακά, όταν τα πιέζεις με ένα μαχαίρι.
- Σερβίρουμε αμέσως, βάζοντας αν θέλουμε κάποια κρέμα για topping, όπως σαντιγί και λίγο μέλι.
- Απολαμβάνουμε!