Κάθε μέρα δεν είναι η ίδια και φυσικά ορισμένες φορές η ανησυχία σου, η κακή ψυχολογική σου κατάσταση και η κούρασή σου δεν σου επιτρέπουν να έχεις την ίδια όρεξη για σεξ.

Ευτυχώς για σένα υπάρχει ένα βότανο που θα απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή και μπορείς να το βρεις σε φαρμακεία αλλά και καταστήματα με βότανα και βιολογικά είδη. Το όνομά αυτού; Μάκα!

Τι είναι, όμως, η μάκα, το βότανο για τη σεξουαλική σου ζωή;

Η Μάκα είναι ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα που προέρχεται από το Περού και προκαλεί πολύ σημαντική αύξηση στην ενέργεια στη δύναμη και στην αντοχή στον ανθρώπινο οργανισμό. Εδώ και περίπου 2.000 χρόνια, η μάκα αποτελεί σημαντική παραδοσιακή τροφή και φαρμακευτικό φυτό στην περιοχή όπου καλλιεργείται. Θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, ενισχύει τον οργανισμό, δίνει αντοχή και θεωρείται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

βότανο για τη σεξουαλική σου ζωή
Freepik

Πολλές σύγχρονες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μάκα αυξάνει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανότητα.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι γυναίκες στη Νότιο Αμερική χρησιμοποιούν τη μάκα προκειμένου να κρατήσουν μακριά την κούραση, να μειώσουν την ένταση στο σώμα τους και να παραμείνουν γεμάτες ζωντάνια και ενέργεια.

Στο Περού, οι γυναίκες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη μάκα από 3 ετών και έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτό τις βοηθά να είναι γόνιμες και παραγωγικές, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Θα βρεις τη μάκα συνήθως σε μορφή σκόνης και ενώ οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό το θαυματουργό βότανο, έχει αναφερθεί ότι απογειώνει τη σεξουαλική σου ζωή, αυξάνει τη συχνότητα στύσης στους άνδρες, μειώνει το άγχος στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και βελτιώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Αν θες, όμως, να δεις αποτέλεσμα και η μάκα πραγματικά ν’ απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή, οι ειδικοί προτείνουν ότι καλό είναι να την καταναλώνεις κάθε πρωί.

Αξίζει να σου πούμε, ότι εκτός απ’ τις αφροδισιακές της ικανότητες, η μάκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης και βοηθά στη γενική αναζωογόνηση του ατόμου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News