Αν σε θέλει θα στο δείξει, λένε κάποιοι. Ο άντρας είναι κυνηγός, ο άντρας περιμένει από εσένα, ο άντρας δεν ξέρει τι θέλει, έχει μόνο το σεξ στο μυαλό του, θέλει την λίγο πιο πεταχτούλα για να περνάει καλά και παντρεύεται το καλό κορίτσι για να φτιάξει οικογένεια και παιδιά. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, πώς μπορούμε να βάλουμε σε τσουβάλια τους ανθρώπους και να πούμε ότι όλοι οι άντρες θέλουν αυτό και όλες οι γυναίκες αυτό. Αυτό που θέλουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου είναι να είναι αποδεκτοί, να ακούγονται, να αγαπιούνται. Ο τρόπος και ποιος σύντροφος είναι αυτός που θα προσελκύσεις είναι κάτι πολύ πολύπλοκο που δεν μπορούμε πούμε με σιγουριά. Η αγάπη και το ερωτικό συναίσθημα άλλωστε δεν είναι κάτι που εξηγείται με λόγια.

Αν σε θέλει θα στο δείξει

Αγαπημένη μου φίλη, εσύ που googlαρεις και ψάχνεις τα σημάδια, που ψάχνεις αν σε θέλει, γιατί δε θέλει, γιατί δε σου δίνει σημασία, το γεγονός ότι ψάχνεις στο google απαντήσεις και σημάδια δεν είναι από μόνο του αυτό ένα σημάδι; Δεν είναι αυτή μια απάντηση;

Κανείς δεν είναι τόσο ανασφαλής, φοβισμένος, εσωστρεφής, γεμάτος μυστήριο (ή πες τον όπως αλλιώς θες) αν θέλει κάποιον με όλο του το είναι. Και αν είναι τόσο πολύ, γιατί να θέλεις έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου; Θα μου πεις δεν διαλέγουμε με λογικά κριτήρια ποιον θα αγαπήσουμε. Κανένας σύντροφος που πέρασε από τη ζωή μας, δεν ήρθε τυχαία στη ζωή μας. Κάτι σημαίνει για μας αυτός ο άνθρωπος που προσελκύουμε, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο.

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

σύντροφος που υπεραναλύει
Pexels

Γιατί το κάνεις;

Η ειλικρίνεια είναι ένα τεράστιο προσόν σε έναν άνθρωπο. Το να μπορεί να πει την αλήθεια χωρίς να φοβηθεί, χωρίς να πρέπει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, χωρίς να έχει την ανάγκη να κρυφτεί πίσω από το βουβό κινητό ή τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του.

Μεγάλη μαγκιά φίλε μου, να τα τιμάς τα παντελόνια που φοράς. Να είσαι άντρας και όχι ανδρείκελο. Να μπορείς να βγεις στα ίσα να κάνεις μια κουβέντα σε έναν άνθρωπο που κάποτε σε ενδιέφερε, που είχατε μια ιστορία μαζί και να ξεκαθαρίσεις τι θες και τι δεν θες. Θα μου πεις οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τους ρωτήσεις τι θες από τη ζωή σου, δεν ξέρουν την απάντηση.

«Πώς θα αντέξει την απόρριψη»

Σου χω νέα! Το γεγονός ότι δεν έκατσε η φάση μεταξύ σας, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ζωή συνεχίζεται και η γυναίκα που έχεις δίπλα σου, αυτή τη στιγμή θέλει την αλήθεια. Θέλει έναν άντρα δίπλα της που θα κάτσει και θα επικοινωνήσει με λόγια, τι θέλει.

Το πώς θα το διαχειριστεί αυτό και τι θα κάνει μετά από αυτό, είναι δική της υπόθεση και αυτό δεν είναι ανάγκη να σε απασχολεί. Το ξέρω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεις σε κάποιον ότι δεν έχεις αισθήματα, ότι δεν τον αγαπάς, ότι δεν ταιριάζετε, ότι δεν είσαι σε φάση να προσπαθήσεις και να δουλέψεις για μια σχέση. Είναι δύσκολο, όμως είναι τίμιο.

Κανείς δεν θα θυμάται με πικρία ή πόνο μετά από 5 ή 10 χρόνια ότι ο τάδε με χώρισε, ε και; Δεν ταιριάξαμε, δεν υπήρχε συναίσθημα, δεν υπήρχε αυτό το τρέμουλο στα πόδια, δεν υπήρχε αυτό το κάτι που θες στη ζωή σου. Και αυτό είναι πολύ οκ. Η γυναίκα που θα σταθείς όρθιος απέναντι της και θα κάνεις ό,τι υποσχέθηκες, θα την πάρεις τηλέφωνο, θα μιλήσετε, θα επικοινωνήσετε σε σέβεται και θα σε βάλει ψηλά στην καρδιά της, ακόμα και αν δεν έκατσεε η φάση μεταξύ σας.

Έχουμε δίπλα μας αυτούς που πιστεύουμε ότι μας αξίζουν

Αν σήμερα θεωρείς ότι σου αξίζει αυτό που έχεις δίπλα σου, αυτό σου αξίζει. Όλοι είμαστε έργα προς βελτίωση, δεν υπάρχει κανείς τέλειος εκεί έξω. Αυτοί που γυρεύουν το τέλειο μένουν μόνοι τους γιατί κανείς δεν είναι αρκετά καλός.

Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να δεις τι άποψη έχεις για σένα. Κοίτα τον άνθρωπο που ξυπνάς μαζί του και θα καταλάβεις πολλά για εσένα και τις επιλογές σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News