Το σεξ φαντάζει ένας άγνωστος κόσμος για τους περισσότερους νέους ιδιαίτερα κατά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής. Με την σεξουαλική αγωγή να μην έχει δυστυχώς ενταχθεί ακόμα στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι έφηβοι αναζητούν απαντήσεις στις απορίες του σε όχι και τόσο ασφαλής και αξιόπιστες πηγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές λανθασμένες εικόνες και φήμες γύρω από το σεξ οι οποίες συχνά μας ακολουθούν για πολλά χρόνια της ζωής μας. Εσύ τι θα ήθελες να σου είχαν πει για το σεξ όταν ήσουν μικρότερη; Οι αναγνώστες του ipop.gr έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις μέσα από τον λογαριασμό μας στο Instagram και εμείς σας τις παρουσιάζουμε.

Reality VS Ταινίες

Αυτό πιστεύουμε το κατάλαβες αμέσως! Το σεξ δεν είναι όπως στις ταινίες. Πολλές φορές η αρχή είναι άβολη και για τους δύο ενώ δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πάντα η ατμόσφαιρα και ο ρομαντισμός που συναντάμε στις ταινίες. Η εικόνα καθενός και καθεμίας από εμάς επίσης δεν γίνεται να είναι αυτή η τέλεια οπτική που παρουσιάζουν στον κινηματογράφο. Όταν η συζήτηση έρχεται στις ερωτικές ταινίες τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Με τους εφήβους να αναζητούν στα site ερωτικού περιεχομένου εικόνες σχετικά με το πώς είναι το σεξ τα πράγματα περιπλέκονται. Μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά πλέον πως μια ερωτική ταινία 60 λεπτών δεν είναι αντιπροσωπευτική ούτε της διάρκειας ούτε της εικόνας της σεξουαλικής πράξης. Αυτό είναι επίσης κάτι που αντιλαμβάνεσαι μετά από λίγο καιρό.

Μεγαλώνοντας γίνεται καλύτερο

Ενώ υπάρχει η άποψη πως η δεκαετία των 20 είναι αυτή με την πιο έντονη σεξουαλική ζωή έρευνες έχουν δείξει πως μεγαλώνοντας το σεξ γίνεται καλύτερο. Σύμφωνα με τις μελέτες, οι γυναίκες φαίνεται να φτάνουν στην σεξουαλική τους κορύφωση στην δεκαετία των 30 ή ακόμα και των 40. Μεγαλώνοντας, γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου, ξέρεις τι θες και δεν ντρέπεσαι να το ζητήσεις ενώ ταυτόχρονα όλες οι αυταπάτες που είχες γύρω από το σεξ έχουν πια διαλυθεί. Το ίδιο ισχύει και με τις μακροχρόνιες σχέσεις. Όσο περνάει ο καιρός, γνωρίζεις καλύτερα τον σύντροφό σου, ανακαλύπτετε με ποιον τρόπο συνδέονται τα σώματά σας και οι επιθυμίες σας και μπορείτε να φτάσετε μαζί στο απόλυτο!

Μύθοι και αλήθειες γύρω από την σημαντικότητα του μεγέθους

Το μέγεθος όντως μετράει. Αλλά όχι τόσο όσο φανταζόμαστε. Η γενική αντίληψη είναι ότι το μεγαλύτερο μέγεθος θα προσφέρει και καλύτερη αίσθηση. Η αλήθεια είναι όμως ότι σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που είχαν μια εμπειρία με άντρα με πολύ μεγάλα προσόντα ένιωσαν την ανάγκη να επιστρέψουν στο γνωστό και πρακτικό μέγεθος του δονητή τους. Ένα υπερβολικά μεγάλο μέγεθος δημιουργεί δυσκολίες σχετικά με την λίπανση, την τριβή ενώ πραγματικά πολλές φορές μπορεί να πονέσει.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες δεν είναι τόσο κολλημένες για το μέγεθος των ανδρικών γεννητικών οργάνων, όσο οι σύντροφοί τους. Σε μια έρευνα με 1.500 γυναίκες σχετικά με την εικόνα του ανδρικού σώματος, οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες δεν ανησυχούσαν για το μέγεθος και το 71% θεωρεί ότι οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν τη συσχέτιση του μεγέθους και της σεξουαλικής ευχαρίστησης των συντρόφων, ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του.

βότανο για τη σεξουαλική σου ζωή
Unsplash/We-Vibe WOW Tech

Γνωριμία με το σώμα

Τo σώμα μας κάνει εκπληκτικά πράγματα. Από το σεξ μέχρι την αναπαραγωγή, είναι μια τόσο προσωπική εμπειρία που σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε άτομο. Είναι υπέροχο όταν γνωρίζουμε όλες τις εμπειρίες που μπορεί να μας προσφέρει. Ωστόσο, για να τις ανακαλύψουμε πρέπει να κατανοήσουμε αρχικά το σώμα μας στο σύνολό του. Αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε υγιείς σεξουαλικές εμπειρίες και να πάρουμε σωστές αποφάσεις για αυτό. Η γνώση γύρω από τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του αλλά και την σεξουαλική του υγεία θα σου προσφέρει μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία και στην σεξουαλική σου ζωή.

8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου κατά τη διάρκεια του σεξ

Σεξ και ντροπή

Μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί! Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι θες, τι σε ικανοποιεί και προκαλεί την ευχαρίστησή σου και να μην σταματάς μέχρι να το βρεις. Απαραίτητο είναι επίσης να μην φοβάσαι να ζητήσεις αυτό που θες από τον εκάστοτε σύντροφό σου. Η απόλαυση πρέπει να είναι αμοιβαία αν και έχουμε συνηθίσει η ευχαρίστηση της γυναίκας να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η ντροπή γύρω από το σεξ έχει γεννηθεί εξαιτίας της κοινωνίας στην οποία για πολλά χρόνια τέτοια θέματα θεωρούνταν ταμπού. Η υπερπήδηση αυτού του εμποδίου και οι ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου έχει τρομερά αποτελέσματα στην βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

Αγάπη και σεξ ταυτίζονται;

Βαδίζοντας στον 21ο αιώνα έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει πως όχι. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές ανάγκες, οι οποίες όταν ενώνονται είναι φανταστικό αλλά επίσης είναι πολύ πιθανό να μην συναντιούνται συχνά. Η ικανοποίηση της φυσικής σεξουαλικής ανάγκης δεν προϋποθέτει και συναισθηματική ικανοποίηση. Ο άνθρωπος που επιλέγεις να μοιράζεσαι στιγμές απόλαυσης μπορεί να μην είναι αυτός με τον οποίο θες να μοιραστείς και την ζωή σου. Και είναι πραγματικά Ok!

Ο οργασμός του άντρα

Είναι απαραίτητο; Και αν ναι δεν θα έπρεπε να είναι το ίδιο απαραίτητος με τον οργασμό της γυναίκας; Επειδή έχουμε συνηθίσει οι άντρες βιολογικά να φτάνουν πιο εύκολα στην ολοκλήρωση δεν σημαίνει πως αυτός είναι και ο σκοπός του σεξ. Η απόλαυση θα πρέπει να είναι το ζητούμενο της πράξης και όταν αυτή οδηγεί και στην ολοκλήρωση είναι το ιδανικό. Εάν πάλι ο άντρας δεν φτάσει σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να θεωρείται ούτε περίεργο αλλά ούτε και αναγκαστικό. Απλά χαλαρώστε και απολαύστε αμοιβαίες στιγμές ικανοποίησης μέχρι όποιο σημείο επιθυμείτε και οι δύο.

Ασφάλεια και προφύλαξη

Είναι ίσως το σημαντικότερο στάδιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο συχνά παραλείπεται με ολέθρια αποτελέσματα. Οι συνέπειες του μη ασφαλούς σεξ θα πρέπει να γίνονται γνωστές προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εκβάσεις. Η ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο για έλεγχο είναι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πολύ πριν ξεκινήσουμε την σεξουαλική μας δραστηριότητα. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε ηλικία είναι απαραίτητη η χρήση όλων των απαραίτητων προφυλάξεων για ασφαλές σεξ χωρίς ρίσκο και η ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν την ασφαλή σεξουαλική διαδικασία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News