Ο σκοπός των ονείρων είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το γιατί βλέπουμε όνειρα και τις κρυφές τους έννοιες. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Δρ Carla Marie Manly, τα όνειρα μπορούν να είναι ένας τρόπος για να αποβάλλετε το υπερβολικό άγχος ή τις σκέψεις. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι λένε ότι τα όνειρα μπορούν να δώσουν εικόνα για το υποσυνείδητο και καταπιεσμένα συναισθήματα. Εάν συμβαίνει αυτό, τι σημαίνει όταν βλέπεις σε όνειρο ότι απατάς τον σύντροφό σου;

Τι μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα σου; Οι αιτίες που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς ήσυχος

Εάν βρίσκεσαι σε σχέση και ξυπνήσεις ένα πρωί έχοντας δει στο όνειρό σου ότι απάτησες τον σύντροφο σου είναι πιθανό να αρχίσεις να ανησυχείς για την σχέση σου και σίγουρα θα νιώσεις ενοχές. Από την άλλη πλευρά εάν δεν έχεις σχέση και βλέπεις όνειρα που σχετίζονται με την απιστία, αυτό μπορεί να σου προκαλέσει σύγχυση σχετικά με το τι συμβαίνει στο υποσυνείδητό σου. Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχει εξήγηση.

Τι σημαίνει εάν δεις σε όνειρο ότι απατάς τον σύντροφό σου;

Ένα όνειρο για εξαπάτηση του συντρόφου σας μπορεί να έχει πολλές έννοιες, λέει ο νευροψυχολόγος, Δρ Sanam Hafeez. “Η απιστία προς τον συντρόφό σας σε ένα όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι κάτι λείπει από την σχέση σας, όπως το πάθος ή ο ενθουσιασμός. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι έχετε ανεκπλήρωτες επιθυμίες από τη σεξουαλική σας ζωή ή ακόμα ότι έχετε συναισθήματα κάποιον άλλο”, λέει.

Βλέπεις κι εσύ παράξενα όνειρα; Δες τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τον εγκέφαλό σου

Τα όνειρα απιστίας θα μπορούσαν επίσης να υπονοούν φόβους που μπορεί να έχεις για την σχέση σου. Θα μπορούσαν ωστόσο να σηματοδοτούν κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως η εξαπάτηση σε κάτι άλλο στη ζωή σας, π.χ. όταν προσπαθείς να απαλλαγείς από μια κακιά συνήθεια αλλά επανέρχεσαι σε αυτήν. Αν δεις σε όνειρ ότι ο σύντροφός σου σε απατά, ο Δρ Manly λέει ότι αυτό συχνά υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης ή αίσθημα ασφάλειας για την σχέση.

Τι σημαίνει εάν δεις σε όνειρο ότι απατάς τον σύντροφό σου αλλά δεν έχεις σχέση;

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Δρ Hafeez, το όνειρο απιστίας μπορεί να σημαίνει σχεδόν οτιδήποτε. Αν ονειρεύεσαι απιστία και δεν έχεις σχέση, μπορεί να υπονοεί κάτι που συμβαίνει μέσα σου. “Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αισθήματα αυτοπροδοσίας ή ενοχής στη ζωή σας”, λέει ο ειδικός. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει μια κατάσταση στη ζωή σου, ρομαντική ή μη, όπου αισθάνεσαι ανέντιμος ή αντιβαίνεις στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σου. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να σημαίνει ότι εξαπατάς τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματα, τις επιθυμίες ή τις ανάγκες σου.

Αυτός ο τύπος ονείρου μπορεί να είναι μια κλήση αφύπνισης που λέει ότι δεν είσαι πιστός στον εαυτό σου και να σου δείχνει ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια, ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News