Οι σχέσεις μπορούν εύκολα να γίνουν περίπλοκες από μόνες τους… Φαντάσου τι γίνεται όταν είσαι σε κοινή παρέα με τον σύντροφό σου. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι τρομερά ευχάριστη και exciting αλλά μπορεί ταυτόχρονα να μπλέξει τα πράγματα και να φέρει φθορά όχι μόνο στην σχέση σου αλλά και στις φιλίες σου. Είναι λοιπόν σημαντικό να αναλογιστείς τις πιθανές εμπλοκές που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, ώστε να μπορέσεις να διαχειριστείς τις όποιες δυσκολίες και να απολαύσεις τις χαρές που προσφέρει το συγκεκριμένο σενάριο.

Κοινή παρέα με τον σύντροφο
Unsplash

Όταν μπαίνεις σε μια καινούρια σχέση κατά πάσα πιθανότητα θέλεις να μοιραστείς τη χαρά και τον ενθουσιασμό σου με όλους σου τους φίλους. Τι καλύτερο λοιπόν από το να είναι ήδη ο σύντροφός μέλος της παρέας σου και να περνάς καλά με τους φίλους και την σχέση σου ταυτόχρονα δημιουργώντας όμορφες στιγμές και αναμνήσεις;

Στην αρχή ειδικά ίσως να βρεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι το πρόγραμμά σου έχει συνδυαστεί τέλεια, κάτι το απολύτως λογικό, αφού περνάς καλά με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Είναι πολύ ευχάριστο να ταιριάζει τόσο πολύ η παρέα σαν σύνολο και να μην χρειαστεί ποτέ να σκεφτείς ότι πρέπει να χωρίσεις έτσι το πρόγραμμα σου ώστε να δεις ξεχωριστά τον σύντροφό σου από τους φίλους σου. Είναι επίσης πολύ βολικό. Και αυτό είναι ίσως το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Με αυτό εννοώ ότι είναι εύκολο για ένα ζευγάρι που είναι στην ίδια παρέα να βολευτεί στις ιδανικές συνθήκες και να σταματήσει να κάνει χρόνο ο ένας για τον άλλον. Τις περισσότερες φορές αυτό δεν γίνεται εσκεμμένα  και το πρόβλημα αργεί να γίνει αντιληπτό. Αυτό συμβαίνει διότι το ζευγάρι έχει την ψευδαίσθηση ότι περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί αφού ουσιαστικά βλέπονται συχνά και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η διαφορά είναι ότι με τον καιρό, ακόμα και αν κάθε φορά που συναντιέσαι με τον σύντροφο και την παρέα σου περνάς υπέροχα, δεν «ευχαριστιέσαι» πραγματικά ούτε τον σύντροφό σου αλλά ούτε και τους φίλους σου. Η αλήθεια είναι ότι όλα θέλουν μέτρο. Αλλιώς θα απολαύσεις τις φιλίες σου όταν βρίσκεστε μόνοι σας και προφανώς αλλιώς θα ευχαριστηθείς το quality time με την σχέση σου. Είναι και τα δυο εξίσου σημαντικά και απαραίτητα για να νιώθεις γεμάτη και ικανοποιημένη με τα ξεχωριστά άτομα στη ζωή σου και για να νιώθεις επίσης ότι δεν είσαι εξαρτημένη από τον σύντροφό σου.

Κοινή παρέα με τον σύντροφο
Unsplash

Άλλο ένα ακόμη φλέγον θέμα αποτελεί το σενάριο των τσακωμών και ακόμα και του χωρισμού. Όταν οι φίλοι σου είναι κοινοί είναι δύσκολο κάποιες φορές να φιλτράρεις το πόσα μπορείς να μοιραστείς για την σχέση σου, ειδικά σε στιγμές που ίσως να περνάει κρίση. Το θέμα είναι ότι εκτός του προφανούς προβλήματος ότι μπορεί να εκθέσεις τον σύντροφό σου, μπορείς επίσης να βάλεις τους φίλους σου σε μία αρκετά δύσκολη και άβολη θέση. Θυμήσου όμως ότι ασχέτως με την παρέα, ακόμα και στον τσακωμό  δεν είσαι εσύ εναντίον του συντρόφου σου αλλά είστε μαζί ενάντια του προβλήματος. Αν έχεις αυτή την σκέψη εντυπωμένη στο μυαλό σου μπορείς πολύ πιο εύκολα να μιλήσεις με ηρεμία, σεβασμό και ειλικρίνεια για το πως νιώθεις σε σχέση με έναν τσακωμό ακόμα και στους κοινούς σας φίλους, αν και καλό θα ήταν να το αποφεύγεις όπου είναι εφικτό. Ο χωρισμός για να είμαστε ειλικρινής, είναι λίγο πιο ευαίσθητο θέμα και πολύ υποκειμενικό σε κάθε περίσταση. Η καλύτερη λύση είναι παρά της διαφορές σας, να συμφωνήσετε σε κάποιους «κανόνες» σχετικά με την παρέα για μία μέση λύση.

Κοινή παρέα με τον σύντροφο
Unsplash

Τόση ώρα έχουμε επικεντρωθεί στα αρνητικά αλλά η αλήθεια είναι πως το να είσαι στην ίδια παρέα με τον σύντροφό σου μπορεί να είναι και από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν. Υπάρχει μια πολύ απλή λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέραμε προηγουμένως και αυτή είναι μια ανοιχτή συζήτηση με το ταίρι σου για τα όρια που θα θέλατε να θέσετε σε αυτό το κομμάτι της σχέσης σας ώστε να εξασφαλίσετε την ευτυχία  και των δύο σας. Ακόμη και αν στην πράξη δεν είναι τόσο απλό όσο στα λόγια και προκύψουν παρεξηγήσεις και παράπονα, μπορούν να λυθούν με ένα καλοπροαίρετο check up στην σχέση σου για να δεις που βρίσκεστε σχετικά με αυτό το θέμα και τι προβληματίζει τον κάθε έναν. Εφόσον γίνονται αυτές οι συζητήσεις όποτε είναι αναγκαίο  και υπάρχει διάθεση για βελτίωση, η κοινή παρέα με την σχέση σου θα έχει να σου προσφέρει μόνο χαρούμενες στιγμές γεμάτες γέλιο και αγάπη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News