Τελικά ποια είναι τα όρια του φλερτ και πότε η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια μας και φτάνει σε άλλες καταστάσεις; Αν είσαι ελεύθερη και ελεύθερος, τότε ας ξεφύγει και ας πάει όπου είναι να πάει. Το άρθρο αυτό όμως γράφεται για εσένα που είσαι σε σχέση. Το φλερτ δεν υπόσχεται τίποτα, δεν είναι σχέση, δεν είναι απιστία. Το φλερτ από μόνο του είναι κάτι υγιές που μας δίνει αυτό το απαραίτητο αλατοπίπερο στη ζωή μας.

Τα όρια του φλερτ

Φυσικά αυτό το αλατοπίπερο είναι τέλειο όταν έρχεται από την ίδια μας τη σχέση. Ειδικά στις σχέσεις που είναι μακροχρόνιες και διατηρούν ακόμα ζωντανά όλα αυτά τα σημεία, είναι ιδανικό όταν συμβαίνει και δίνει ζωή στη σχέση. Προφανώς θέλει δουλειά για να γίνει, ειδικά όταν χανόμαστε μέσα στα ωράρια και την καθημερινή ρουτίνα.

Πάμε όμως να δούμε εκείνα τα πολύ λεπτά όρια του φλερτ με κάποιον άγνωστο. Αυτό που βοηθά στο να καταλάβεις πότε ξεφεύγει η κατάσταση, είναι αν βάλεις στη θέση σου τον σύντροφό σου. Αν σκεφτείς τον σύντροφό σου να βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση με κάποια άλλη γυναίκα πώς θα νιώσεις; Αυτή η φλέρτι διάθεση που μπορεί να συμβεί με κάποιον άγνωστο όταν θα είσαι στην έξοδο για ποτό, ή με τον τύπο που θα σου φτιάξει τον καφέ ή κάποιον που θα κάνει ένα κοπλιμέντο στο δρόμο, είναι πολύ οκ και στον σύντροφό σου να γινόταν από κάποια άγνωστη, δεν θα σε ενοχλούσε και παραδέξου το.

φλερτ

Όταν το φλερτ ξεφύγει;

Αν έχεις μια δέσμευση με έναν σύντροφο, είτε πρόκειται για γάμο, είτε για σχέση, έχεις δεσμευτεί απέναντι στον άλλο ότι θα είσαι πιστός. Αν αυτό ορίζει το αξιακό σου σύστημα, το να είσαι πιστός δηλαδή απέναντι στην επιλογή που έκανες. Κατά συνέπεια να σεβαστείς ταυτόχρονα και τον εαυτό σου και τον άνθρωπό σου που είναι η επιλογή σου.

Η καθημερινότητα και η επαφή φέρνει οικειότητα και καμιά φορά αυτή η οικειότητα μπορεί να παρεξηγηθεί. Σε αυτό το πλαίσιο που το φλερτ γίνεται σταδιακά οικειότητα και μπορεί να ξεκίνησε ως κάτι εντελώς φυσιολογικό και αθώο, ίσως πάει σε ένα άλλο όριο που δεν μπορεί να σταματήσει. Το μυαλό μας παίζει περίεργα παιχνίδια και ας μην ξεχνάμε ότι το ταγκό, όπως και το φλερτ, θέλει δύο. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να συμπεριφερθεί ο αποδέκτης του φλερτ σου. Και αν προχωρήσει το πράγμα; Πώς το σταματάς; Πώς συνεχίζεις τη ζωή σου μετά από αυτό;

Όταν το φλερτ δεν σε βάζει σε διλήμματα

Απόλυτα κατανοητό το να σου αρέσει, να σε κολακεύει, να σου δίνει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά είναι πολύ ευπρόσδεκτα. Πριν καν μπεις σε δεύτερες σκέψεις και διλήμματα. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να φλερτάρουν γιατί το έχουν ανάγκη και τους κάνει καλό γενικά. Μπορεί δηλαδή να λαμβάνουν όλο αυτό το μπουστάρισμα που τους δίνει το φλερτ και να το διοχετεύουν στη σχέση τους, το οποίο είναι και το καλύτερο όταν συμβαίνει.

Όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που, ενώ ήταν σε γάμους ή μακροχρόνιες σχέσεις, βίωσαν τεράστιο δίλημμα με κάτι που ξεκίνησε ως αθώο φλερτ και τελικά ξέφυγε και παρόλα αυτά, εκείνοι βρήκαν το θάρρος να το σταματήσουν. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς μπορεί να είναι να παλεύεις σε τέτοιο βαθμό με τα συναισθήματά σου και το γεγονός ότι τελικά μένεις δυνατός και πιστός στις αξίες και τον σύντροφο.

Υπάρχουν και εκείνοι που γκρεμίζουν τα πάντα και τη «φτιαγμένη» ζωή τους μέσα σε ένα λεπτό για μια παρόρμηση. Δεν το κρίνω, δεν ξέρω τι μπορεί να ξημερώσει για τον καθένα. Ωστόσο, το να μην γίνεσαι έρμαιο των συναισθημάτων σου, δείχνει αν μη τι άλλο δείχνει συναισθηματική ωριμότητα.

Το φλερτ που δεν προχώρησε

Για εκείνους που έζησαν ένα φλερτ που δεν προχώρησε γιατί το σταμάτησαν, ας κρατήσουν όσο κρατά ζωντανή η μνήμη την υπέροχη αίσθηση που σου έδινε το να είσαι μέλος μια τέτοιας ιστορίας.

Η τέχνη του φλερτ: Ένας οδηγός με όλα όσα θέλεις να ξέρεις και εκείνα που δεν φαντάζεσαι ότι παίζουν ρόλο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News