Τι είναι τα λευκά ψέματα; Είναι αυτά τα μικρά άνευ σημασίας ψέματα που μπορεί να έχουμε πει όλοι κατά καιρούς μέσα στη σχέση. Είναι όμως τόσο σημαντικά αυτά τα λευκά ψέματα στη σχέση και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην εμπιστοσύνη μέσα στο ζευγάρι;

ψέματα, σύντροφός

Πόσο ψηλά στις αξίες σου είναι η ειλικρίνεια;

Αν έχεις σαν προτεραιότητα στη ζωή σου την ειλικρίνεια, θα το βγάζεις προς τα έξω, θα το εκπέμπεις. Σε όλους μας αξίζει μόνο η αλήθεια και καλό είναι να το έχουμε ως οδηγό για τη ζωή μας. Ακόμα και τα μικρά, λευκά ψέματα στη σχέση μπορεί να οδηγήσουν στον κλωνισμό της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο. Να φέρεσαι στους ανθρώπους όπως θα ήθελες να σου φερθούν.

Τι θα συμβεί αν πω την αλήθεια;

Τι φοβάσαι ότι μπορεί να συμβεί αν πεις την αλήθεια; Ακόμα και σε ένα μικρό αθώο ψέμα. Δηλαδή για παράδειγμα να ρίξεις το φταίξιμο σε κάποιον άλλο, ή να πεις ότι δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, ή σε ό,τι τέλος πάντων αποκρύψεις την αλήθεια. Ο άνθρωπος που δεν μπορείς να του πεις την αλήθεια τι θα κάνει; Πώς θα αντιδράσει;

Για το θέμα τον ψεμάτων, των όποιων ψεμάτων έχω μια πολύ συγκεκριμένη θεωρία. Θεωρώ ότι όσοι λένε ψέματα θέλουν να αποφύγουν αντιπαραθέσεις με όποιον τρόπο, κουκουλώνουν καταστάσεις για να μην έρθουν αντιμέτωποι αργότερα σε κάτι που τους δυσκολεύει. Είναι ένα ξεκάθαρο δικό τους θέμα και σίγουρα είναι κάτι που κουβαλάνε πολλά χρόνια μέσα τους.

Αν λες πάντα την αλήθεια, δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι είπες

Mark Twain

Ανιχνευτής ψέματος… Ο τρόπος να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα

Πού να εξηγώ, ας πω ένα αθώο,λευκό ψέμα

Δεν υπάρχουν αθώα ψέματα, ειδικά όταν μιλάμε για εμπιστοσύνη, για ανθρώπινες σχέσεις, για αγάπη. Αν δεν μπορείς να πεις στον άνθρωπό σου τα πάντα, δεν είναι ο άνθρωπός σου! Δεν ξέρω πώς μπορείς να κοιτάς στα μάτια τον άνθρωπο που του έχεις πει ψέμα.

Δεν υπάρχει πού να εξηγώ. Να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του.

Εύχομαι να είσαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται την αλήθεια. Να την αναζητάς και να την αντέχεις. Να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που έχεις την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου και όχι ένας άνθρωπος καλουπωμένος μέσα σε καθωσπρεπισμούς και στο ψέμα. Είτε είναι μικρό είτε είναι μεγάλο αυτό το ψέμα που λες.

Δείξε τον τρόπο που θες να σου συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ακόμα και αν έχουν μάθει αυτό το μοτίβο σε προηγούμενες σχέσεις τους ή στη μέχρι τώρα ζωή τους. Η αλήθεια είναι πάντα επιθυμητή από όλους ακόμα και αν κάποτε μπορεί να μας πονέσει πρόσκαιρα μακροπρόθεσμα θα νιώσουμε πολύ καλύτερα για την ποιότητα της σχέσης που έχουμε βασισμένη στην ειλικρίνεια και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Μεγαλώνοντας κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News