Μπορεί να έχεις βιώσει μια μεγάλη σχέση που τελείωσε άδοξα ή να μην έχεις κάνει ποτέ μια μακροχρόνια σχέση. Μπορεί να θέλεις διακαώς να έχεις έναν σύντροφο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είσαι και έτοιμη γι’ αυτό. Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση και τα παρακάτω σημάδια αποτελούν την απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς για να το κάνεις.

Γενικώς, τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να γίνεται με πίεση, γιατί συνήθως δεν καταλήγει καλά… Εάν περνάς μια φάση που ξέρεις εάν θέλεις να είσαι μόνη σου ή σε σχέση, ίσως θα ήταν καλό να αναλογιστείς εάν είσαι έτοιμη γι’ αυτό το επόμενο βήμα.

Δεν κάνεις σχέση μήπως επειδή φοβάσαι τη δέσμευση; Πού οφείλεται αυτό;

Τα παρακάτω 10 σημάδια ότι δεν είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι θα πρέπει να σου καρφωθούν στο μυαλό και να μην δώσεις ευκαιρίες σε ανθρώπους που ενδεχομένως να σε προσεγγίσουν, απλώς να τα σκεφτείς καλά, καθώς μια σχέση για να πετύχει χρειάζεται πολλά συστατικά!

δεν είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση
Pexels
 1. Σε ενοχλούν τα πάντα στους άλλους
  Κυριολεκτικά. Τα πάντα. Βγαίνεις έξω και είσαι εκνευρισμένη από όποιον στέκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από σένα. Έχεις μια περίεργη στάση όταν σου μιλάνε άνθρωποι που δεν ξέρεις και αδυνατείς να δεχθείς κομπλιμέντα από αγνώστους.
 2. Δεν ξέρεις να κάνεις συμβιβασμούς και υποχωρήσεις
  Νοιάζεσαι για τις ανάγκες των άλλων, αλλά πάντα βάζεις τον εαυτό σου πρώτο και συχνά παραβλέπεις τι θέλουν οι άλλοι και τα όριά τους. Δεν βλέπεις τον συμβιβασμό ως μια υγιή εναλλακτική λύση και χάνεις πολύ εύκολα την ψυχραιμία σου.
 3. Είσαι εγωκεντρική
  Λένε ότι είναι δύσκολο να σε αγαπήσει κάποιος άλλος όταν δεν μπορείς να αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, αλλά υπάρχουν διάφορα επίπεδα σε αυτό. Λίγη σεμνότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… Μην χάσεις την αδελφή ψυχή σου επειδή είσαι πολύ απασχολημένη κοιτάζοντας τον εαυτό σου.
 4. Είσαι ανυπόμονη
  Από το να φτάσεις κάπου στην ώρα σου μέχρι το να θέσεις μακροπρόθεσμους στόχους, η υπομονή σου είναι πραγματικά ισχνή. Θέλεις τα πράγματα να συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που θέλεις. Δεν βλέπεις την δουλειά που κάνει ο σύντροφός σου συνολικά και εστιάζεις μόνο σε συγκεκριμένα, τωρινά πράγματα, και γι’ αυτό συχνά γίνεσαι αυστηρή.
 5. Δεν θέλεις να κάνεις θυσίες προς όφελος του συντρόφου σου
  Εάν είστε εγωκεντρικοί και ανυπόμονοι, δεν είναι πιθανό να είστε διατεθειμένοι να κάνετε θυσίες που ωφελούν τόσο εσάς όσο και τον σύντροφό σας. Μια εργασιακή, διαρκής σχέση απαιτεί θυσίες και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Περίοδος.
 6. Δεν αποδέχεσαι ότι κανείς δεν είναι τέλειος
  Παρόλο που όλοι έχουν κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα… Δεν θέλετε να αποδεχτείς ότι κανείς δεν είναι τέλειος και συνεχώς γκρινιάζεις και παραπονιέσαι για ελαττώματα που βρίσκεις σε άλλους.
 7. Είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην σου
  Σοβαρά; Πώς θα προχωρήσεις όταν η καρδιά σου ανήκει σε κάποιον άλλο; Βρες χρόνο για να θεραπεύσεις τις πληγές απ’ την πρώην σχέση σου. Το χρωστάς στον εαυτό σου και σίγουρα θα μπορέσεις πολύ πιο εύκολα να προχωρήσεις παρακάτω.
 8. Έχεις πολλά ανοιχτά μέτωπα με τον εαυτό σου
  Αν νιώθεις ότι πρέπει να δουλέψεις πολλά πράγματα με σένα, ίσως είναι καλύτερα να αφιερώσεις όλη την αγάπη και την ενέργειά σου σε σένα.
 9. Έχεις μεγάλα ζητήματα εμπιστοσύνης
  Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς, δεν μπορείς να κάνεις σχέσεις…
 10. Θέλεις απλά να είσαι single!

Σταμάτα να νιώθεις ενοχές επειδή είσαι single! Είναι επιλογή και πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου- Η θετική πλευρά που πρέπει να δεις

Εάν ταυτίζεσαι με όλα ή με κάποια από τα παραπάνω, απλώς δώσε λίγο χρόνο. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς ή δεν θα βρεις ποτέ την αγάπη. Απλώς σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει απλώς να είσαι single μέχρι να ξέρεις τι θέλεις…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News