Σε λίγες μέρες ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα! Αν είσαι σε μια νέα σχέση και κανονίσατε να περάσετε την ημέρα των Χριστουγέννων με την οικογένεια του συντρόφου καταλαβαίνω πώς περίπου μπορεί να νιώθεις. Αυτή η πρώτη φορά ήταν στο μυαλό μου πολύ μεγάλη σαν ιδέα μέχρι να έρθει. Πάμε να δούμε πώς η πρώτη φορά Χριστούγεννα με τους γονείς του συντρόφου μπορεί να μείνει σε όλους σας αξέχαστη!

Τι σημαίνει το χριστουγεννιάτικο δώρο του;
Pexels

Χριστούγεννα με τους γονείς του ή με τους δικούς σου; Μην τσακωθείτε πάλι 

Μας έφαγε το Hollywood

Πραγματικά όμως πόσες ταινίες έχεις δει και εσύ μέχρι σήμερα με το τραπέζι την ημέρα των Χριστουγέννων, όπου πάει η νέα σχέση του αγοριού στο τραπέζι που είναι μαζεμένο όλο το σόι και περιμένει να γνωρίσει την κοπέλα που έχει ξετρελάνει το γιο της ταινίας; Αυτό ακριβώς όπως το έχεις δει στις ταινίες ξέχνα το και άφησέ το μόνο στα πλαίσια της μυθοπλασίας. Οι ελληνικές οικογένειες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το πρότυπο που δείχνουν στις ταινίες.

Το timing να προσέξεις!

Το timing είναι πολύ σημαντικό, να μην πας πολύ νωρίς! Όσο και αν θες να περάσεις τα Χριστούγεννα με το αγόρι σου και συνεπώς με τους γονείς του, το ξέρω ότι βιάζεσαι γι’αυτό το στάδιο. Κάποτε να ξέρεις ότι αυτό θα είναι η πραγματικότητά σου. Απόλαυσε όσο περισσότερο μπορείς τις γιορτές με τους γονείς και τα αδέρφια σου, γιατί μια μέρα θα τα θυμάσαι και θα αναπολείς τις γιορτές των παιδικών σου χρόνων.

Αν όμως έφτασε σε αυτό το σημείο η σχέση σας, να πας και να είσαι ο εαυτός σου. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω. Ειδικά αν εκεί είναι η πρώτη φορά που θα γνωρίσεις τους γονείς του συντρόφου σου.

Οι παραδόσεις

Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή, πλούσια σε παραδόσεις αλλά και οικογενειακές παραδόσεις. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να γνωρίσεις τον τρόπο που μεγάλωσε ο άνθρωπός σου. Πώς αναθράφηκε, με ποιους τρόπους γιόρταζε τα Χριστούγεννα καθώς μεγάλωνε με την οικογένειά του.

Όπως εσύ έτσι και εκείνος ήταν σημαντικός για την οικογένειά του και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θυμάσαι ακόμα και αν δεν συμφωνείς με κάποια πράγματα της ανατροφής του. Είμαι σίγουρη ότι και εκείνος δε συμφωνεί με κάποια από τα δικά σου βιώματα.

Όταν γίνονται αμήχανα τα πράγματα

Σίγουρα ένα νέο πρόσωπο στο τραπέζι και οτιδήποτε είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα μπορεί να φέρει αμηχανία στους ανθρώπους του τραπεζιού. Εσύ είσαι αυτή που πηγαίνεις σε έναν νέο χώρο όποτε οι οικοδεσπότες είναι αυτοί που θα δείξουν το πώς θα πάει το τραπέζι.

Η θέση του συντρόφου σου είναι πολύ σημαντική σε αυτό το σημείο και οπωσδήποτε θα είναι εκείνος που θα σπάσει τον πάγο στην αρχή τουλάχιστον.

Πώς το να μάθεις να είσαι καλός ακροατής θα βελτιώσει όλες σου τις σχέσεις

Θυμήσου τους γενικούς κανόνες

Όλα αυτά που σου έχουν μάθει οι γονείς σου τόσα χρόνια, όλους αυτούς τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευγένειας ήρθε η ώρα να τους κάνεις πράξη. Είναι απλά επικοινωνία και οι κανόνες ισχύουν και σε αυτήν την περίπτωση, ειδικά αφού μιλάμε για τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του συντρόφου σου.

Πρώτη φορά Χριστούγεννα με τους γονείς του συντρόφου και μπορεί, δεν το αποκλείουμε, να αποβεί σε ένα φιάσκο που λένε και γι’αυτό θα φταίει κυρίως η αμηχανία, όμως να ξέρεις ότι οι επόμενες φορές θα είναι καλύτερες καθώς θα γνωρίζεστε καλύτερα. Επίσης έχε στο νου σου ότι οι γονείς του συντρόφου σου, αφού είναι μεγαλύτεροι, έχουν περισσότερη πείρα στη ζωή και στη συναναστροφή με νέους ανθρώπους. Έχουν κάνει πολλές φορές νέες γνωριμίες οπότε ξέρουν πώς να αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Εσύ απλά να είσαι ο εαυτός σου και να μην αισθάνεσαι ότι πρέπει να κόψεις και να ράψεις κάποιο κομμάτι σου για να χωρέσεις κάπου. Είσαι υπέροχη και μοναδική όπως είσαι και να μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News