Όλοι λένε ότι όταν ξυπνάς είναι καλό να κάνεις γυμναστική, όμως μήπως το πρωινό σεξ είναι καλύτερο και από τη σωματική άσκηση το πρωί;

Κανονικά θα έπρεπε να σου πούμε ότι αν έχεις σχέση να προτιμήσεις το σεξ κι αν είσαι single να κάνεις γυμναστική το πρωί, όμως είπαμε να το δούμε σοβαρά και θα το κάνουμε. Σύμφωνα με το Harvard, με το σεξ καις περίπου 5 θερμίδες το λεπτό, σα να πηγαίνεις μια βόλτα. Η διαφορά είναι ότι το ένα είναι απόλαυση και το άλλο γυμναστική.

Έχουμε ξαναπεί πως η πρωινή γυμναστική μπορεί να σε αναζωογονήσει και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, αφού έχει όντως πολλά θετικά. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά να ξεκινήσεις το πρωινό σεξ, αν δεν είσαι από τους ανθρώπου που σηκώνονται εύκολα από το κρεβάτι τους και πόσο μάλλον για να γυμναστούν. Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, η οποία παρακολούθησε 20 ζευγάρια, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα και έτρεχαν σε διάδρομο για 30 λεπτά, τελικά το σεξ τους έκανε περισσότερο καλό απ’ τη γυμναστική. Γι’ αυτό μήπως το πρωί να προτιμήσεις το σεξ και η γυμναστική να περιμένει για το απόγευμα; Μην την παραμελήσεις όμως.

Γιατί να επιλέξεις το πρωινό σεξ;

Το να κάνεις σεξ το πρωί μπορεί ν’ αλλάξει τη μέρα σου, καθώς έχει πολλά οφέλη. Το σεξ ενισχύει την επιτυχία στη δουλειά και σε κάνει πιο παραγωγικό, ενώ – ας είμαστε ειλικρινείς – σε ξυπνάει στο πι και φι. Επιπλέον, όσον αφορά τη δουλειά σου δεν σε κάνει απλά πιο παραγωγικό, αλλά και σε βοηθά να είσαι πιο συγκεντρωμένος.

Τι ακόμα σου προσφέρει το σεξ το πρωί;

πρωινό σεξ
Freepik

Θα σου φτιάξει τη διάθεση και είναι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του 2014 απ’ το University of Cincinnati, το πρωινό σεξ είναι ένας φυσικός τρόπος να ανακουφιστούμε απ’ το άγχος, και οι επιδράσεις του είναι ορατές ακόμα και μετά από 7 ημέρες. Μήπως οι Δευτέρες που μπορούν να ξεκινάνε πιο ευχάριστα απ’ όσο νόμιζες; Παράλληλα, το σεξ το πρωί μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα ενός αντισώματος που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Τι άλλο θες για να “ανάψεις” τον σύντροφό σου το πρωί;!

Τέλος, μην ξεχνάς πως αν το σεξ είναι καλό, τότε και εσύ θα είσαι καλά, πιο χαρούμενος και πιο υγιής.

5 λόγοι που αύριο το πρωί πρέπει να κάνεις σεξ!

Βέβαια, αν το ταίρι σου δεν τρελαίνεται και τόσο για το σεξ τις πρωινές ώρες, τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι και οι δύο από μια υποχώρηση. Κάποιες μέρες βράδυ, κάποιες άλλες πρωί, ώστε να είστε χαρούμενοι και οι δύο!

Ξέρεις κάτι; Αν είσαι ακόμα σε δίλημμα αν θα επιλέξεις σεξ ή γυμναστική το πρωί, διάλεξε αυτό που σε εκφράζει και σε ευχαριστεί περισσότερο. Στην τελική, ας ξεκινήσει καλά η μέρα σου όπως εσύ επιθυμείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News