Εάν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στην άβολη θέση του να λάβεις μια selfie από ένα εντελώς ακατάστατο μπάνιο ή του να έχεις μια συναρπαστική συνομιλία με κάποιον άγνωστο για μια εβδομάδα και να εξαφανιστεί εντελώς ξαφνικά από προσώπου γης, μπορεί να μην καταλάβεις γιατί είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που μισούν τις εφαρμογές γνωριμιών. Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα συχνά αναρωτιούνται “Πώς θα γνωρίσω καινούργια άτομα όταν σήμερα οι περισσότεροι αναζητούν το ταίρι τους κάνοντας απλά swap στο κινητό ή στον υπολογιστή τους”. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, παρακάτω σου έχω όλα θα πρέπει να γνωρίζεις για να πεις επιτέλους “όχι” στα dating apps.

Όσα κρύβονται πίσω απ’ τα dating apps μας τα αποκαλύπτει μια ψυχολόγος!

Πώς θα γνωρίσω καινούργια άτομα χωρίς τη βοήθεια των εφαρμογών γνωριμιών;

Βγες από τη ρουτίνα σου!

Το να συχνάζεις στο ίδιο μπαράκι, κάθε Σαββατόβραδο, αυτόματα σημαίνει ότι θα συναντάς συνεχώς τα ίδια γνώριμα πρόσωπα. Αλλάζοντας λοιπόν το στέκι σου, είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους πηγαίνοντας κάπου που δεν έχεις ξαναπάει. Δοκίμασε να πας σε μια βραδιά καραόκε με τους φίλους σου ή πρότεινε σε κάποιον συνάδελφο σου να ξεκινήσετε μαζί γυμναστήριο. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξει.

Η γοητεία του να βγαίνεις έξω σόλο

Είμαι σίγουρη πως θα σου ακουστεί περίεργο αλλά και άβολο ταυτόχρονα. Πίστεψέ με όμως, δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμάσεις. Και αυτό γιατί είναι πιο πιθανό να σε πλησιάσει κάποιος αν βρίσκεσαι σε κάποιο μέρος χωρίς παρέα. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση για να νιώσεις άνετα με αυτή τη διαδικασία, αλλά με τον καιρό, γίνεται όλο και πιο εύκολο. Το μόνο αξεσουάρ που πρέπει να πάρεις μαζί σου είναι η αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό σου και είσαι έτοιμη για νέες γνωριμίες!

πώς θα γνωρίσω καινούργια άτομα
pexels

Ένα μικρό tip: Μην ξεχνάς το προσωπικό! Εκείνος ο χαριτωμένος barista ή ο μπάρμαν που έχεις προσέξει εδώ και καιρό μπορεί να ενδιαφέρεται εξίσου να σου μιλήσει στο διάλειμμά του.

Ξεκίνα επιτέλους το χόμπι που έχεις αναβάλει τόσο καιρό

πώς θα γνωρίσω καινούργια άτομα
pexels

Όταν κανείς κάνει πράγματα που αγαπά, βγάζει προς τα έξω μια πολύ θετική αύρα. Αυτή η λάμψη είναι εξαιρετικά ελκυστική για τον κόσμο που βρίσκεται τριγύρω και είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους ενώ διασκεδάζεις. Ακόμη όμως και αν δεν γνωρίσεις κανέναν, θα περάσεις υπέροχα, σου το εγγυώμαι! Γίνε δημιουργική και βγες από το comfort zone σου!

Αυτό είναι το χόμπι που πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Πάρε πρωτοβουλίες

Μην περιμένεις πάντα από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα. Πάρε εσύ την πρωτοβουλία την επόμενη φορά που θα κάνεις eye contact με το άτομο εκείνο που θα κάνει την καρδιά σου να φτερουγίσει. Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα, περπάτησε προς το μέρος του και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να συζητήσει.

Μη φοβάσαι την απόρριψη

Μη φοβάσαι να τσαλακωθείς και να φανερώσεις τον πραγματικό σου εαυτό. Δεν υπάρχει άλλωστε κανείς σε αυτό τον πλανήτη που δεν έχει φάει απόρριψη κάποια στιγμή στη ζωή του (εκτός και αν μιλάμε φυσικά για τον Brad Pitt). Μερικοί άνθρωποι δεν θα ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ακόμη καλύτερα, θα καταφέρεις να εξασκηθείς στο να ξεκινήσεις συνομιλία με αγνώστους- και αυτό είναι κάτι που στον σημερινή εποχή η οποία είναι βασισμένη κυρίως στα dating apps- θα σου δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη δια ζώσης επαφή.

Πώς να αντιμετωπίσεις την απόρριψη, σύμφωνα με τους ειδικούς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News