Πώς να έρθω κοντά με τον σύντροφό μου; Σε όποια φάση και αν είστε, είτε στην γνωστή φάση του μέλιτος, είτε αν η σχέση σας έχει περάσει στα επόμενα στάδια, η συναισθηματική σύνδεση είναι ένας από τους παράγοντες που λειτουργούν ως συγκολλητικό υλικό μεταξύ των δύο σας. Η από κοινού δέσμευσή σας σε πρακτική σύνδεσης με τον σύντροφο, βοηθά στο να αναζωπυρώσετε τη σπίθα και να βελτιώσετε τη χημεία σας, όταν λόγω των καθημερινών προκλήσεων και ευθυνών που παρουσιάζει η ζωή, δεν είναι ασυνήθιστο μερικές φορές να σπρώχνουμε συναισθηματικές και ρομαντικές ανάγκες στο περιθώριο.

Πώς να έρθω κοντά με τον σύντροφό μου

Κάνοντας μερικές βασικές ερωτήσεις είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να χτίσεις τη συναισθηματική σύνδεση. Η γνήσια, ειλικρινής συζήτηση που έχει σκοπό το άνοιγμα της επικοινωνίας, επιτρέπει στον σύντροφό σου να ξέρει ότι νοιάζεσαι για αυτόν, καθώς όλες αυτές οι κινήσεις, προάγουν την ενσυναίσθηση και την αγάπη.

Αν η ερώτησή σου ξεκινά με «Τι», «Πώς» ή «Γιατί», τότε μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι ερωτήσεις ικανές να επιτύχουν την ενίσχυση της σύνδεσης! Χρειαζόμαστε «ανοιχτές» ερωτήσεις καθώς αυτές προσκαλούν τον σύντροφό σου να ανοίξει.

Είναι η επικοινωνία ο θεμέλιος λίθος της σχέσης; Μπορεί και εσύ να μιλάς λιγότερο με τον σύντροφό σου από όσο έχεις ανάγκη

κομπλιμέντα να κάνεις στον σύντροφό σου
Freepik
 1. Αν μπορούσα να δημιουργήσω την τέλεια μέρα σου, ή την τέλεια ζωή σου, πώς θα έμοιαζε;
  Αυτή η ανοιχτή ερώτηση δίνει στον σύντροφό σου μια βάση για να συζητήσει ανοιχτά μαζί σου τις ελπίδες, τα όνειρα και τις επιθυμίες του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να κατανοήσεις καλύτερα και να συνδεθείς ουσιαστικά με τον σύντροφό σου.
 2. Υπάρχει κάτι στο οποίο σε απογοήτευσα και δεν το έχεις μοιραστεί ποτέ μαζί μου ή που αισθάνεσαι ότι το έχουμε αφήσει ακόμα ανοιχτό; Με ποιους τρόπους μπορώ να το διορθώσω;
  Το να φανείς ευάλωτη στα μάτια του συντρόφου σου μπορεί κάποιες φορές να μοιάζει τρομακτικό σενάριο, αλλά αυτό είναι πολύ χρήσιμο βήμα για την καλλιέργεια και τη διατήρηση της αίσθησης οικειότητας. Το γεγονός ότι μπορεί να αισθανόμαστε δυσαρέσκεια, έχουμε τη σίγουρη λύση για έναν εξολοθρευτή της λίμπιντο, επομένως η πραγματική εργασία για την αποκατάσταση με ταπεινότητα μπορεί να φέρει τους συντρόφους πιο κοντά στην αποκατάσταση της οικειότητας και της σύνδεσης. Αυτή η ερώτηση είναι σημαντική γιατί τόσα πολλά ζευγάρια αποφεύγουν τα δύσκολα θέματα και την αγανάκτηση.
 3. Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση;
  Αν και αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά ασαφής, η απάντηση του συντρόφου σου μπορεί να προσφέρει απίστευτη εικόνα για τις βασικές αξίες, τα ήθη και τις πεποιθήσεις του. Επίσης, η γνώση του τι ήταν ξεχωριστό στη μνήμη του, μπορεί να βοηθήσει να αναπτύξεις μια πιο οικεία κατανόηση του συντρόφου σου.
 4. Γιατί θέλεις να σε εκτιμούν;
  Αν δεν είμαστε ανοιχτοί σχετικά με τις συναισθηματικές μας ανάγκες, η δυσαρέσκεια μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύεται (και τελικά να ξεσπάσει). Όλοι έχουν πράγματα για τα οποία θα ήθελαν να εκτιμηθούν περισσότερο. Αφιερώνοντας χρόνο για να ρωτήσεις τον σύντροφό σου για ποιο λόγο θα ήθελε να τον εκτιμούν, τον προσκαλείς να μιλήσει ελεύθερα και ειλικρινά για τα θέλω, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του. Με τη σειρά σου είναι η ευκαιρία σου να τις εκφράσει όσα δεν έχεις ήδη εκφραστεί σχετικά με αυτές.
 5. Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον τρόπο που μεγάλωσες, ποιο θα ήταν αυτό;
  Αυτή η ερώτηση προκαλεί προβληματισμό και ευπάθεια, κάτι που είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η σχέση σας. Επιπλέον, αφιερώνοντας χρόνο για να μάθεις για τις προκλήσεις του συντρόφου σου, σου επιτρέπει να δώσεις έμφαση σε αυτές και να τις υποστηρίξεις πιο αποτελεσματικά.
 6. Υπάρχει κάποια δραστηριότητα ή εμπειρία που θα ήθελες να κάνουμε μαζί; Υπάρχει κάτι νέο ή διαφορετικό που θα ήθελες να μάθεις ή να εξερευνήσεις;
  Καθώς περνάτε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σου, μπορεί να πιστεύεις ότι τον γνωρίζεις μέσα έξω. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα (ούτε πρέπει να ισχύει).

Είναι τελικά ο άνθρωπος της ζωής σου ή απλά περνάς τον καιρό σου; 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη

Για να βάλετε λίγο αλατοπίπερο στη σχέση σας, μπορείτε να μοιραστείτε εμπειρίες για να διατηρήσετε τη σχέση σας διασκεδαστική, φρέσκια και συναρπαστική.

 1. Όταν ανησυχείς για κάτι, τι σε βοηθά να νιώσεις καλύτερα;
  Όλοι νιώθουμε ανήσυχοι κατά καιρούς και η υποστήριξη ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να μας καθοδηγήσει σε τέτοιες δυσκολίες. Ρωτώντας τον σύντροφό σου για το πώς αντιμετωπίζει το άγχος θα σου δώσει ουσιαστική εικόνα για το πώς να τον υποστηρίξεις καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις.
 2. Τι ονειρευόσουν πάντα να λαμβάνεις σεξουαλικά ή συναισθηματικά αλλά δεν μου το είχες πει ποτέ πριν;
  Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις χρειάζεται να είναι κοινοποίησιμες στον σύντροφό σου, ώστε να έρθετε πιο κοντά, όσον αφορά τη σωματική οικειότητα. Μπορεί να είναι απίστευτα συναρπαστικό και να εμβαθύνει την οικειότητα κοιτώντας με θάρρος τον σύντροφό σου στα μάτια και να μοιραστείς έναν από τους μυστικούς πόθους σου.
 3. Τι σε κάνει να νιώθεις πιο αγαπητός;
  Τα ζευγάρια, συχνά, χωρίζουν εξαιτίας μιας απλής παρεξήγησης σχετικά με το πώς να κάνουν ο ένας τον άλλον να νιώσει ότι αγαπητός. Δεδομένου ότι διαφορετικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι τους αγαπούν με διαφορετικούς τρόπους, είναι σημαντικό να εργαστείς για να κατανοήσεις γιατί και πώς ο σύντροφός σου προτιμά να λαμβάνει αγάπη και να προσαρμόσετε ανάλογα την επικοινωνία σας.

Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να αισθάνεσαι ότι εργάζεσαι σκληρά για να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθανθεί ότι τον αγαπούν, λούζοντάς του με δώρα, μπορεί να προτιμά σημειώματα με νόημα ή αγκαλιές για να νιώσει ότι τον αγαπούν. Τελικά, όλα καταλήγουν στην επικοινωνία.

 1. Τι είναι αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις αλλά δεν το έχεις κάνει ακόμα; Τι σας έχει σταματήσει; Μια φουλ coaching ερώτηση που μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τις μελλοντικές μας ελπίδες και επίσης τι μας εμπόδισε να κυνηγήσουμε τις επιθυμίες μας. Όταν έχεις μια βαθύτερη κατανόηση του συντρόφου σου, μπορείς να τον υποστηρίξεις και να τον ενθαρρύνεις να ωθήσει τον εαυτό του έξω από τη ζώνη άνεσής του και να δοκιμάσει νέα πράγματα, ώστε να μπορέσει να πετύχει τα όνειρά του και να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

23+1 ερωτήσεις για να κάνεις στον σύντροφό σου. Και όχι δεν είναι μέσα σ’αυτές με πόσες έχει πάει!

Οι ερωτήσεις αυτές δείχνουν με έμπρακτο τρόπο ότι είναι σημαντικός για τη ζωή σου ο άνθρωπός σου. Θες να μάθεις περισσότερα για εκείνον, θες να ξέρεις πώς μπορείς να τον βοηθήσεις ή να τον υποστηρίξεις. Αυτά φυσικά είναι αμοιβαία και στις υγιείς σχέσεις, θέλει και ο άλλος να μάθει και για σένα περισσότερα πράγματα, τι και αν η σχέση κρατά πολλά χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά για συστάσεις εκ νέου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News