Ακόμα κι αν πρόκειται για τα αρχικά στάδια μίας σχέσης, στα πρώτα κιόλας ραντεβού, όπου η κατάσταση μεταξύ σας είναι σαν ένας τυφώνας συναισθημάτων, ρομαντισμού και φανταστικού σεξ, οι άντρες και οι γυναίκες έχουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες να σου περιγράψουν και σύμφωνα με αυτές ερωτεύονται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως;

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Δρ Danielle Forshee, οι άντρες και οι γυναίκες νιώθουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους όταν γοητεύονται από κάποιον από το αντίθετο φύλο διαφορετικά. Η ίδια εξηγεί ότι: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν ως προς την έκφραση των συναισθημάτων τους και τις περιγραφές των σχετικών σκέψεών τους. Όμως, τελικά το φύλο είναι απλώς μια κατασκευή και δεν μοιράζονται όλοι εμπειρίες με βάση τις έμφυλες προσδοκίες. Όσον αφορά την αγάπη, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, αλλά με βάση την επιστημονική έρευνα υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες τάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη».

Αν, λοιπόν, αναρωτιόσουν με ποιον τρόπο ερωτεύεται ένας άντρας, σήμερα θα σου λυθεί η απορία.

4 διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες ερωτεύονται

Οι άντρες ερωτεύονται πιο γρήγορα ενώ οι γυναίκες μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο

Αν και ο κινηματογράφος και η λαϊκή κουλτούρα μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που νιώθουν πρώτες πεταλούδες στο στομάχι τους, η επιστήμη αποδεικνύει το αντίθετο.

Με βάση μια πρόσφατη μελέτη, ο Jonathan Bennett και ο David Bennett, ειδικοί σε ραντεβού και ιδρυτές του Double Trust Dating, εξηγούν:

«Σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα, οι άντρες ερωτευόντουσαν και εξέφραζαν συναισθήματα αγάπης πιο γρήγορα από τις γυναίκες».

coaching με τις σχέσεις
Pexels

Αυτό είναι λογικό κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές με τον έρωτα και το γεγονός αυτό βασίζεται σε εξελικτικούς λόγους, ενώ οι άντρες μπορεί να έχουν λιγότερα να χάσουν αφού τείνουν να έχουν περισσότερους συντρόφους, πάλι για εξελικτικούς λόγους. 

«Μια γυναίκα τείνει να αξιολογεί τα συναισθήματα αγάπης με βάση τη φυσική έλξη μαζί με άλλους παράγοντες (συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας ενός πιθανού συντρόφου), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βιώσει τον έρωτα».

 Οι άντρες είναι οπτικοί ενώ οι γυναίκες βασίζονται στη λογική

Ναι, είναι αλήθεια, οι γυναίκες είναι συγκινησιακές αλλά ταυτόχρονα τείνουν να νοηματοποιούν τις σχέσεις τους. Οι γυναίκες μπορούν να αρχίσουν να αγαπούν κάποιον για τον οποίο δεν ένιωσαν από την αρχή πεταλούδες στο στομάχι τους. Ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τους άνδρες. 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Nikki Martinez: «Οι άντρες χρειάζονται την αρχική έλξη για να είναι ανοιχτοί στο να γνωρίσουν το άτομο που θα ερωτευτούν τελικά. Επίσης, καθώς οι γυναίκες είναι πολύ εγκεφαλικές, σκέφτονται την ιδέα της αγάπης, καθώς και πώς θα μπορούσε αυτή να εξελιχθεί μελλοντικά».

Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τη βιολογία, καθώς οι άντρες τείνουν να είναι πιο οπτικοί γιατί έλκονται από τις γυναίκες με βάση μια φυσική σχέση και στη συνέχεια τις αγαπούν.

Το σώμα σου, σου φωνάζει ότι είσαι ερωτευμένη!

Οι άντρες είναι πιο παρορμητικοί, ενώ οι γυναίκες πιο αναλυτικές

Οι άντρες είναι πιο παρορμητικοί και οι γυναίκες είναι λίγο πιο αναλυτικές για τα πάντα όσον αφορά την αγάπη και τη σχέση. Οι γυναίκες συχνά σκέφτονται τη διάρκεια της σχέσης πιο διεξοδικά από εκείνους.

Οι άντρες επικεντρώνονται περισσότερο στο πάθος και οι γυναίκες στα συναισθήματα

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι έφηβοι που έλκονται από γυναίκες ερωτεύονται πιο γρήγορα και το κάνουν πιο συχνά. Δηλαδή, τα αγόρια τείνουν να αλλάζουν με μεγαλύτερη ευκολία ερωτικούς συντρόφους.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα και δεν ισχύει για όλους τους άντρες στον κόσμο, καθώς όλα εξαρτώνται από το άτομο.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν πως οι άντρες ερωτεύονται τις εμπειρίες σε μία σχέση, δηλαδή όλα αυτά που ζουν με την σύντροφό τους, τα καινούρια πράγματα που δοκιμάζουν, τα ταξίδια και τις βόλτες, ενώ οι γυναίκες ερωτεύονται δια μέσου της επικοινωνίας που αναπτύσσουν με τον σύντροφό τους. Μία γυναίκα θα ερωτευτεί έναν άντρα όταν ανακαλύψει κοινά ενδιαφέροντα, ιστορίες και εμπειρίες.

Τι είναι το Love Bombing;
Unsplash / John Schnobrich

Τέλος, ένα άλλο σημαντικό fact για τον τρόπο με τον οποίο ερωτεύονται οι άντρες αφορά την σκέψη. Ένας άντρας μπορεί να ερωτευτεί μία γυναίκα όταν περνά μόνος του χρόνο με τον εαυτό του, τότε έχει χρόνο να σκεφτεί και να ερωτευτεί την κοπέλα με την οποία βγαίνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό ακριβώς, οι ειδικοί προτείνουν το πρώτο ραντεβού να μην είναι ατελείωτο, αλλά να προσφέρεις στο ενδιαφερόμενο άτομο τροφή για σκέψη και να μην το αφήσεις να ανακαλύψει τα πάντα για εσένα.

Πώς αντιδρά ένας άντρας όταν είναι ερωτευμένος;

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως τα χαρακτηριστικά που αναζητούν και τα δύο φύλα σε έναν σύντροφο τείνουν να είναι τα ίδια. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο που να έχει ως βασικά του χαρακτηριστικά την καλοσύνη, την ευφυΐα και την κατανόηση. Μπορεί, λοιπόν, να ερωτευόμαστε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους, αλλά το νόημα της αγάπης, του έρωτα και της σχέσης είναι κοινό για όλους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News