Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό για μερικούς ανθρώπους. Είναι ασφαλές; Θα κάνει κακό στο μωρό; Τι συμβαίνει; Ηρέμησε…Χωρίς πανικό και με σωστή ενημέρωση όλα μπορούν να συμβούν! Επειδή είσαι έγκυος δε σημαίνει ότι σταμάτησε η σεξουαλική σου ζωή. Αν υπάρχει θέληση και προσοχή όλα γίνονται.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υγιές και ενθαρρύνεται μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες της. Μην ακούς και μην πιστεύεις όλες τις φήμες που υπάρχουν. Η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Σε περίπτωση όμως που θέλεις να πειραματιστείς στην σεξουαλική σου ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουμε να σου δώσουμε κάποιες συμβουλές, που αφορούν τόσο εσένα που έχεις άντρα σύντροφο, όσο κι εσένα που είσαι με μία γυναίκα.

Το πρώτο τρίμηνο

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, είναι φυσιολογικό να εξακολουθείς να συνηθίζεις την ιδέα ενός πραγματικού ανθρώπου που μεγαλώνει μέσα σου. Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να βλάψεις το μωρό σου… Για όσες τείνουν να είναι λίγο πιο συντηρητικές στις σεξουαλικές αποδράσεις τους, το ιεραποστολικό στυλ είναι μια ασφαλής θέση σε αυτό το σημείο της εγκυμοσύνης, βέβαια υπάρχουν κι άλλες εξίσου ασφαλείς στάσεις εάν θες να πειραματιστείς:

SAFETY SCISSORS

Αυτή η απαλή κίνηση προάγει τη ρηχή διείσδυση, καθιστώντας τη συνολική εμπειρία άνετη για εσένα και τον σύντροφό σου. Με όλη τη ροή του αίματος που κατευθύνεται προς την κλειτορίδα σου, το να τρίβεις τη λεκάνη σου στον σύντροφό σου θα δεις πως θα σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα καλύτερα και από τη συνηθισμένη διαδικασία. Αυτή η στάση είναι επίσης τέλεια για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα χωρίς διείσδυση, επιτρέποντας την πλήρη διέγερση της κλειτορίδας.

@LUCYMACARONI

HOLD MY WAIST, HONEY

Οι όρθιες στάσεις δεν είναι απαγορευτικές για το πρώτο τρίμηνο, απλά πρέπει να βρεις τρόπο να κρατηθείς. Τοποθέτησε, λοιπόν, τις παλάμες σου σε έναν τοίχο και μετά ζήτησε από τον σύντροφό σου να κρατήσει τη μέση σου και να διεισδύσει.

@LUCYMACARONI

Το δεύτερο τρίμηνο

Στο δεύτερο τρίμηνο, η εγκυμοσύνη θα σε ωθήσει να είσαι λίγο πιο δημιουργική. Δεν συνιστάται να ξαπλώνεις ανάσκελα μετά τη 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης λόγω του βάρους της μήτρας στα αγγεία ή στην παροχή αίματος που τροφοδοτεί όχι μόνο τη μήτρα, αλλά και το υπόλοιπο σώμα. Μην ανησυχείς! Αυτό είναι που θα σε κάνει λίγο πιο δημιουργική…. Αυτό περιλαμβάνει το σεξ από μια πλάγια θέση, τη γυναίκα από πάνω ή το σεξ ακόμα και από την πίσω πόρτα…

HOT SEAT

Κάθισε σε μια καρέκλα ή στην άκρη του κρεβατιού στραμμένη προς τα έξω και χαμήλωσε τους γοφούς σου προς τον σύντροφό σου. Βρες μία θέση και γωνία στην οποία αισθάνεστε και οι δύο άνετα και μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι μπορείς να καθοδηγήσεις τα χέρια του συντρόφου σου ώστε να εξερευνήσουν τις ερωτογενείς σου ζώνες, όπως το ευαίσθητο στήθος και η κλειτορίδα σου. Αν θέλεις να κάνεις την κατάσταση λίγο πιο οικεία και σέξι, σκέψου να κάνεις αυτή τη στάση μπροστά σε καθρέφτη.

@LUCYMACARONI

T-POSITION

Αυτή η στάση θυμίζει κουτάλια, αλλά το πίσω κουτάλι είναι λίγο πιο οριζόντιο, ώστε να υπάρχει περισσότερη λειτουργικότητα ανάμεσα σε εσένα και στον σύντροφό σου!

@LUCYMACARONI

Το τρίτο τρίμηνο

Οποιαδήποτε στάση που αφαιρεί το άγχος από εσένα, όπως το doggy style, σεξ στο πλάι, η γυναίκα πάνω, στραμμένη προς τον σύντροφό σου ή ανάποδα – είναι όλες εξαιρετικές επιλογές για το τρίτο τρίμηνο. Λάβε υπόψη σου ότι το σεξ είναι κάτι παραπάνω από διεισδυτικό. Φρόντισε να κάνεις μασάζ στον αιδοίο και στο περίνεο.

TOUCHY TOUCHY

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σου, βγες έξω από το comfort zone σου και δοκιμάστε το Sensate Focus Touch (γνωστό και ως ενσυνείδητο άγγιγμα), καθώς μπορεί να διαπιστώσεις ότι η διείσδυση είναι άβολη. Το Sensate Focus ουσιαστικά αφιερώνει χρόνο για να αγγίξετε ο ένας τον άλλον -είτε σεξουαλικά είτε όχι- και απλά να εστιάσετε πραγματικά στις αισθήσεις σου. Το Sensate Focus σάς δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε ο ένας το σώμα του άλλου χωρίς την πίεση για απόδοση.

@LUCYMACARONI

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News