Μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία και πώς καταλήγει; Να ένα τεράστιο δίλημμα που έχουν οι άνθρωποι που τυχαίνει να βρουν τον σύντροφό τους σε μικρή ηλικία. Πώς καταλήγουν αυτές οι σχέσεις τελικά; Υπάρχουν μόνο δύο οδοί γι’αυτές τις περιπτώσεις ή μήπως όχι; Πώς θα ξέρω ότι κάνω το σωστό; Πώς να διαλέξω τι να κάνω στη συνέχεια της ζωής μου; Το γεγονός ότι το σκέφτεσαι και σε βασανίζεις, θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τι φοβάσαι και τι μπορεί να σκέφτεσαι.

Πώς καταλήγει η σχέση από μικρή ηλικία;

Ή θα χωρίσουν ή θα φάνε κουφέτα. Οκ δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να παντρευτούν, θα μπορούσαν να επιλέξουν το για πάντα μαζί, ακόμα και χωρίς να πάνε σε εκκλησία ή στο δημαρχείο και να πουν το για πάντα μαζί.

Ξεκινάς μια σχέση, ας υποθέσουμε την πρώτη σου, εκεί γύρω στα 18 με 20. Ζείτε τα πάντα από την αρχή, έχετε αυτήν την πολυτέλεια να έχετε μια αγνή σχέση που πέρασε όλα τα στάδια και να μεγαλώσετε μαζί. Τι γίνεται όμως όταν φτάνεις εκεί γύρω στα 25-26 και σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο level;

Το επόμενο Level τι είναι όμως; Είναι η συγκατοίκηση, είναι ο γάμος, είναι η οικογένεια; Ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά θέλω. Το σίγουρο είναι σε κάποια φάση βλέπεις ότι φτάνεις σε ένα αδιέξοδο και ακόμα και να υπάρχει μεγάλο συναίσθημα, αγάπη, έρωτας και πάλι όμως θες να γίνει κάτι διαφορετικό. Να νιώσεις ότι εξελίσσεται και η σχέση παράλληλα με εσάς που μεγαλώνετε και εξελίσσεστε.

Τι θα γίνει παρακάτω;

Η απάντηση αυτή βρίσκεται μόνο σε σένα και στον σύντροφό σου, που παρόλο που έχετε κάτι κοινό, αυτή την σχέση, δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι η σχέση σας αποτελείται από δύο ξεχωριστές προσωπικότητες που δεν είναι υποχρεωτικό ούτε πρέπει να θέλουν το ίδιο. Αν συγχρονίζονται ή ευθυγραμμίζονται οι ανάγκες σας με την σχέση που έχετε φτιάξει, είναι ιδανικό.

Η μόνη απάντηση που θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις, τα πράγματα είναι μόνο μία! Πώς θέλω να είμαι σε 5 χρόνια από σήμερα. Πώς με φαντάζομαι σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου; Ποιο θα ήταν ιδανικό σενάριο για μένα;

δεν είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση
Pexels

Αυτές δεν είναι αποφάσεις που παίρνονται σε ένα λεπτό. Είναι αποφάσεις που θα τις πάρεις αγκαλιά και θα πορευτείς μαζί τους το μονοπάτι της ζωής σου. Πρέπει να πάρεις χρόνο και να σε ρωτήσεις σοβαρά. Θες να κοιμάσαι και να ξυπνάς για πάντα δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο, θες να κάνεις οικογένεια μαζί του, συμφωνείτε στις βασικές σας αξίες και πιστεύω;

Αφού ξεκαθαρίσεις όλα αυτά που θες και, ελπίζω να έχει ξεκαθαρίσει και εκείνος τι θέλει από τη ζωή του, κάνετε μια από τις πιο σημαντικές συζητήσεις που θα κάνετε ποτέ. Αυτή της πορείας της σχέση σας.

Και αν περνάμε καλά, απλώς όπως είμαστε δίχως αύριο

Μπορεί να το συζητήσατε και να μην βρήκατε κοινό παρανομαστή για το αύριο. Από την άλλη όμως γιατί να πετάξεις το σήμερα όταν όλα είναι τόσο καλά μεταξύ σας, δεν υπάρχουν τσακωμοί, δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει αγάπη, υπάρχει συνήθεια… Θα μπορούσα να σου πω να μην δεις το αύριο. Άλλωστε το αύριο δεν είναι δεδομένο. Ζήσε το τώρα για όσα είσαι γεμάτη. Να ξέρεις όμως σε λίγο, αν όντως θες να προχωρήσεις τη ζωή σου, θα ξαναπέσουν αυτά τα ζητήματα στο τραπέζι και απλά θα λαμβάνεις συνεχώς μία παράταση.

Αν είχα να διαλέξω με ποιον θα ήθελα να είμαι και πώς να νιώθει αυτός που είναι μαζί μου, μόνο ένα πράγμα θα ήθελα να υπάρχει σε αυτή τη σχέση: Ότι είμαστε μαζί γιατί όλα μου τα κύτταρα θέλουν να είμαστε μαζί, χθες, τώρα, για πάντα. Και όσο κρατήσει. Δεν μπορείς να πιέσεις την καρδιά σου να νιώθει αιώνια συναισθήματα. Δεν ξέρουμε καν τι μας περιμένει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας.

Και τι θα γίνουν όλα αυτά τα χρόνια;

Μην τα σκέφτεσαι τα χρόνια που ζήσατε μαζί, αν τελικά δεν ευθυγραμμίζονται οι ανάγκες σας. Τα χρόνια αυτά φέρνουν μαθήματα πολύτιμα για την ζωή σου, για την επόμενη σχέση σου, για το τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Τι προσελκύεις πάνω σου και τι όχι.

Εύχομαι οι αποφάσεις που θα πάρεις να σε αντιπροσωπεύουν και να είσαι περήφανος γι’ αυτές.

Και αν μια μέρα ξυπνήσω στα 40+ και το έχω μετανιώσει;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News