Γνωρίζεις κάποιον, νομίζεις πως είναι αυτός που έψαχνες τόσο καιρό. Υπάρχει έλξη, χημεία, πάθος μεταξύ σας, όλα είναι τέλεια. Μέχρι που μαθαίνεις ότι είναι σε σχέση. Αυτός που θέλεις έχει άλλη. Πριν προλάβεις να χαρείς, προσγειώνεσαι απότομα και η προσγείωση αυτή πονάει πολύ.

Πόσο μπορείς να αντέξεις μακριά του, για να σεβαστείς τη δική του σχέση; Πώς κρατιέσαι και δεν τολμάς να τον διεκδικήσεις; Μήπως εσύ είσαι καλύτερη από εκείνη;

Αγαπημένη μου φίλη, ξέρω πόσο πονάς. Όλα αυτά σου περνάνε από το μυαλό κάθε φορά που τον σκέφτεσαι. Αναρωτιέσαι αν θα είχε νόημα να του εκφράσεις τα συναισθήματά σου, αλλά κάθε φορά η απάντηση που δίνεις στον εαυτό σου μάλλον είναι αρνητική. Γιατί και να είναι αμοιβαίο όλο αυτό, και να έχει κι αυτός κάποια συναισθήματα για σένα, τι θα κάνει; Θα χωρίσει για χάρη σου; Θα αφήσει τη σχέση που έχει χτίσει με μια άλλη γυναίκα για κάτι αβέβαιο; Αφού δεν έχετε ιδέα πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.

Κι η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση; Πόσο δύσκολο, επίπονο, μάταιο, αδιέξοδο και κουραστικό είναι όλο αυτό; Κάποιοι θα το έλεγαν και ανήθικο, αλλά δεν θα ήθελα να περάσω σε τέτοιους χαρακτηρισμούς, γιατί συνήθως αυτοί που το λένε δεν ξέρουν τι θα πει αυτός που θέλεις να έχει άλλη και να κρατιέσαι να μην τον φιλήσεις κάθε φορά που βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και δεν είναι εκείνη μπροστά. Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, αυτής της επιλογής, θα βιώσεις λίγες στιγμές χαράς και απόλαυσης μαζί του, θα περάσετε καλά, θα κάνετε καλό σεξ, θα θυμηθείτε τι πάει να πει πάθος. Και μετά ο καθένας θα γυρνάει σπίτι του. Εκείνος στην αγκαλιά μιας άλλης κι εσύ θα ξαπλώνεις μόνη σου στο κρεβάτι και θα σκέφτεσαι ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή αυτή τη στιγμή εκείνος δεν είναι μόνος του. Ίσως να μπαίνει η γάτα ανάμεσά τους και να τους χωρίζει για λίγο, ίσως όμως και να έχουν ξεκινήσει ήδη τα προκαταρκτικά. Άουτς.

αυτός που θέλεις έχει άλλη
Unsplash/ Skyler King

Διαλέγοντας σύντροφο: Καμία σχέση που έχεις κάνει δεν είναι τυχαία!

Και πάντα υπάρχει η περίπτωση να μείνει όλος αυτός ο έρωτας ανεκπλήρωτος. Εσύ τον θες, αλλά δεν έκανες ποτέ τίποτα για αυτό, ούτε και έμαθες αν εκείνος ενδιαφέρθηκε ποτέ παραπάνω για σένα. Κι αυτός συνεχίζει κανονικά τη ζωή του με μια άλλη κι εσύ συνεχίζεις να ψάχνεις κάποιον άλλο. Βλέπεις, όμως, και τις φωτογραφίες του στα social media. Και νομίζεις ότι μπορείς να το αντέξεις. Μπορείς;

Ο έρωτάς σου βρίσκεται σε άλλη αγκαλιά κι αυτό πονάει

Αυτός που θέλεις έχει άλλη και φυσικά και πονάει όλο αυτό. Το ότι είναι με άλλη στην προσωπική του ζωή μερικές φορές δεν είναι τόσο απλό ή αποδεκτό. Χρειάζεται δύναμη και πόνο το να τον ξεχάσεις και να αποδεχτείς ότι δεν είναι μαζί σου. Έχει επιλέξει μια άλλη γυναίκα για να είναι στο πλάι του κι επειδή είσαι και καλός άνθρωπος προτιμάς να μην του διαλύσεις τη σχέση, ακόμα κι αν μπορείς κι ακόμα κι αν την έχει κερατώσει ήδη μία φορά μαζί σου. Πονάς. Πονάς πολύ. Κλαις. Κάνεις υπομονή. Προσπαθείς να τον ξεχάσεις. Ξέρεις πως κάποια στιγμή θα γνωρίσεις κάποιον άλλο που θα σε συγκινήσει περισσότερο και θα σου δώσει την προσοχή που σου αξίζει.

Γιατί σου αξίζει να αγαπήσεις και να αγαπηθείς στο μέγιστο. Σου αξίζει να είσαι η πρώτη και αποκλειστική επιλογή κάποιου. Να μην έχει κανείς αμφιβολία για σένα ή για τα συναισθήματα που θα σου δώσει. Σου αξίζει να είσαι μοναδική στην καρδιά του και να μην τον μοιράζεσαι με καμία άλλη. Αν όλα αυτά δεν συμβαίνουν με αυτόν που θέλεις, τότε κάνε λίγη υπομονή, θα βρεις αυτό που ψάχνεις και σου αξίζει!

ΥΓ: Αυτός χάνει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News