Είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν ότι ίσως οι γυναίκες βαριούνται το σεξ πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι άνδρες; Αν είσαι γυναίκα ίσως και να το είχες σκεφτεί. Όμως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Και ναι, όλα είναι ένα ψέμα! Σε μια κοινωνία γεμάτη με στερεότυπα ακόμα και για τη μονογαμία και το σεξ, πώς να μην πιστεύεις τόσα χρόνια ότι ο άνδρας είναι πιο πιθανό να βαρεθεί το σεξ μέσα σε μια σχέση; Όμως, μελέτες έχουν αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι ο άνδρας είναι πιο ευχαριστημένος από τη γυναίκα όσον αφορά την σεξουαλική πράξη, ακόμα και σε μια μακροχρόνια σχέση. Ενώ με τη γυναίκα τι γίνεται;

Οι άνδρες ίσως να δυσαρεστηθούν, όμως είναι αλήθεια… Οι γυναίκες βαριούνται το σεξ πιο γρήγορα από τους άνδρες και υπάρχουν αποδείξεις. Μελέτη έχει διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έχουν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να χάσουν κάποιο ενδιαφέρον για το σεξ με έναν σύντροφο με τον οποίο έχουν σχέση για πάνω από ένα χρόνο.

Τελικά ο άνθρωπος είναι μονογαμικό ον; Η επιστήμη μίλησε!

Ερευνητές στο University of Southampton και στο University College London πραγματοποίησαν έρευνα σε 4.839 άνδρες και 6.669 γυναίκες κατά τη διάρκεια της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στο British Medical Journal. Αν και αυτό το αρχικό στατιστικό στοιχείο – ότι η γυναίκα βαριέται πιο γρήγορα το σεξ σε μια σχέση – ακούγεται τρομακτικό, η μελέτη σημείωσε ότι πολλοί κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες έχουν συμβάλλει σε αυτό, μερικοί από αυτούς είναι υγιείς, μερικοί είναι απλά τραγικές πραγματικότητες, όπως το μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χάνουν στατιστικά μέρος της λίμπιντο τους καθώς μεγαλώνουν. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να χάσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία μεταξύ 35 και 44 και οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να νοιάζονται για το σεξ μεταξύ 55 και 64 ετών.

γυναίκες βαριούνται το σεξ
Unsplash/ We-Vibe WOW Tech

Οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες βαριούνται το σεξ είναι πολλές και οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν. «Οι γυναίκες έχουν την τάση να βαριούνται γρηγορότερα από τους άντρες σε μονογαμική σχέση. Θέλουν μια μορφή σεξουαλικής ποικιλίας, ενώ οι άνδρες είναι συχνά ικανοποιημένοι με πολύ λίγα» έχει δηλώσει ο François Renaud, σεξολόγος και ψυχοθεραπευτής που ειδικεύεται σε ζητήματα επιθυμίας. Ο σεξολόγος σημείωσε ότι ένα λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι να πιστεύουν ότι η συχνή σεξουαλικότητα είναι απόδειξη ικανοποίησης, σαν να κάνει η σεξουαλική δραστηριότητα μια εγγύηση επιτυχίας από μόνη της, και σαν να μην υπάρχει κακό σεξ σε ετεροφυλόφιλο μονογαμικό ζευγάρι.

Όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι γυναίκες βαριούνται πιο γρήγορα το σεξ από τους άνδρες;

Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν λίγο – πολύ από γυναίκα σε γυναίκα. Από το status quo μέχρι τις επιπλέον ευθύνες – επαγγελματικές και οικογενειακές – οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν. Όμως, οι ειδικοί αναφέρουν πως η υπερβολική εξοικείωση με έναν σύντροφο σκοτώνει τη λίμπιντο των γυναικών. Οι γυναίκες λαχταρούν την καινοτομία, την ποικιλία και την περιπέτεια τουλάχιστον όσο οι άντρες, και ίσως περισσότερο. Ένα ζευγάρι μπορεί να είναι μαζί και να κάνει καλό σεξ με τους δύο συντρόφους να είναι πραγματικά ικανοποιημένοι. Όμως, μετά από ένα χρόνο, δύο χρόνια, ίσως και τρία χρόνια, αυτό που τείνει να συμβεί είναι ότι η επιθυμία της γυναίκας πέφτει πιο γρήγορα από τον άνδρα. Σε αυτό το σημείο η γυναίκα σκέφτεται «Δεν μου αρέσει πλέον το σεξ», αλλά αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι δυσκολεύεται με τη μονογαμία, γιατί οι γυναίκες βαριούνται με έναν σύντροφο πιο γρήγορα από ό,τι οι άντρες, όπως εξηγεί η Wednesday Martin.

Αντί να μπαίνει, όμως, ένα φρένο στο πάθος, πρέπει η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού να γίνεται πιο συναρπαστική και περιπετειώδης. Αυτό που έχει σημασία, εξηγεί η Martin που ασχολείται με τα θέματα της γυναικείας σεξουαλικότητας, είναι η ύπαρξη του μοναδικού οργάνου που αναζητά ευχαρίστηση, της κλειτορίδας. «Η κλειτορίδα έχει μια πολύ σημαντική ιστορία για το γυναικείο σεξ που είναι ότι το φύλο μας εξελίχθηκε με σκοπό την περιπέτεια» αναφέρει η ίδια.

«Υπάρχουν πολλές γυναίκες που υποφέρουν αλλά δεν θέλουν να αφήσουν τη σχέση τους ή να πάνε με κάποιον άλλο και δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τους δονητές» λέει η Martin, ενώ συνεχίζει «Δεν μπορώ να σας πω πόσες γυναίκες μου έχουν πει ότι δεν είχαν ποτέ δονητή – υπάρχει μια γενιά στα 40 και τα 50 τους που έχασε την επανάσταση του δονητή. Και υπάρχουν όλοι αυτοί οι νέοι δονητές εκεί έξω – και οτιδήποτε νέο μπορείς να εισαγάγεις που θα κάνει μεγάλη διαφορά στη σεξουαλική ζωή».

Τέλος, ακριβώς την στιγμή που η επιστήμη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες έχουν τη μεγαλύτερη «ανάγκη» να είναι σεξουαλικά τολμηρές, η κοινωνία καταπιέζει την απιστία και δείχνει το δρόμο προς τη μονογαμία. «Ο τρόπος που νιώθουμε για τις γυναίκες που αρνούνται τη μονογαμία είναι μια σημαντική μέτρηση για το πώς νιώθουμε για την ισότητα» λέει η ειδικός, εξηγώντας πως έτσι δεν μπορούν οι ίδιες οι γυναίκες να αντιμετωπίσουν εύκολα τη βαρεμάρα που νιώθουν στο σεξ.

5 + 1 απροσδόκητοι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για σεξ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News