Και ποιος δεν θέλει μια καλή και σταθερή σχέση; Με αυτές τις συμβουλές για μια δυνατή σχέση μπορείς να το πετύχεις με τον σύντροφό σου και να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι και μαζί.

Οι σύμβουλοι σχέσεων μίλησαν και έδωσαν τα δικά τους tips για μια καλή, ακέραιη και δυνατή σχέση που θα ξεπερνάει τα εμπόδια και οι δύο σύντροφοι θα είναι αρκετά ευτυχισμένοι. Τι πρέπει να κάνεις με τον σύντροφό σου για να έχετε μια τέτοια σχέση;

11 συμβουλές για μια δυνατή σχέση από τους ειδικούς

Μιλήστε ανοιχτά

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Ο σύντροφός σου μπορεί μεταξύ άλλων να κατανοήσει τους φόβους, τις σκέψεις, τα θέλω σου και σας δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε ακόμα και για πράγματα που δεν συμφωνείτε. Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο την ομιλία, αλλά και την ενεργή ακρόαση του συντρόφου σου χωρίς περισπασμούς, όπως το κινητό σου.

Καλλιεργείστε κοινά ενδιαφέροντα

Φαίνεται ότι το να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες είναι μια καλή συνταγή για ισχυρή σχέση. Οποιεσδήποτε δραστηριότητες που είναι απαλλαγμένες από άγχος και που αυξάνουν την εγγύτητά των δύο συντρόφων σχετίζονται με πιο ευτυχισμένες σχέσεις, σύμφωνα με έρευνα. Φυσικά και αυτό εξαρτάται και από το πόσο συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι είναι και οι δύο στη δραστηριότητα.

συμβουλές για μια δυνατή σχέση
Unsplash/Toa Heftiba

5+1 πράγματα που κάνουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Προσοχή στα μικρά πράγματα

Μπορείς να αρχίσεις να παρατηρείς μερικές μικρές λεπτομέρειες του συντρόφου σου, τις οποίες δεν είχες ξαναδεί. Ίσως να ξέρεις πώς πίνει τον καφέ του, αλλά σίγουρα γνωρίζεις και με τι ακόμα του αρέσει να τον συνδυάζει. Γενικά δίνε σημασία στις ανάγκες του, ακόμα κι αν είναι μικρές.

Κάντε δουλειές μαζί

Γιατί να επιβαρύνεται μόνο ο ένας με τις δουλειές του σπιτιού και να μην τις κάνετε μαζί; Αν τις μοιραστείτε και τις κάνετε την ίδια ώρα θα τις τελειώσετε και πιο γρήγορα, θα έρθετε πιο κοντά μ’ έναν πολύ διαφορετικό τρόπο και μην ξεχνάς πως μπορείτε να περάσετε και καλά και να διασκεδάσετε, βάζοντας μουσική, τραγουδώντας, σχολιάζοντας, γελώντας. Έρευνα έχει διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν μοιράζονται τις οικιακές εργασίες.

συμβουλές για μια δυνατή σχέση
Pexels

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας

Η έκφραση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης είναι ένα σημαντικό θεμέλιο κάθε σχέσης. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να του πεις πόσο όμορφος είναι, να του πεις καλά λόγια για την εμφάνισή του και τα ρούχα του, μέχρι να του δείξεις και να του πεις πόσο τον εκτιμάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει κυρίως τους συντρόφους με χαμηλή αυτοεκτίμηση, βελτιώνοντας συγχρόνως τη σχέση.

Γελάστε μαζί

Ξέρουμε όλοι καλά πως το γέλιο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να κάνει τους δύο συντρόφους να βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα και όσα συμβαίνουν, ενισχύοντας τη σχέση. Γι’ αυτό, γελάστε!

Λύστε τα προβλήματά σας την ίδια μέρα

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και η αγάπη δεν είναι πάντα παράδεισος. Μπορεί να προκύπτουν διαφωνίες, προβλήματα, όμως το σημαντικό είναι να τα λύνετε άμεσα και με υγιή τρόπο. Επιλύστε καθετί που συμβαίνει εκείνη την ώρα, την ίδια μέρα και μην πέφτετε για ύπνο, όντας τσακωμένοι και με άλυτα προβλήματα.

συμβουλές για μια δυνατή σχέση
Unsplash/ Joanna Nix-Walkup

Δώστε χρόνο στο “γεια” και το “αντίο”

Μόνο λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο σημαντικός είναι για σένα. Οι σύμβουλοι σχέσεων τονίζουν πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που αφιερώνετε όταν συναντιέστε και όταν αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλο. Μπορείτε έτσι να έρθετε πιο κοντά μετά από μια δύσκολη μέρα που δεν βρεθήκατε αρκετά.

Πείτε “σ’ αγαπώ”

Μία φράση που μπορεί να υπενθυμίσει στον σύντροφό σου πόσο τον αγαπάς και τον υπολογίζεις στη ζωή σου. Επίσης, δεν χρειάζεται απλά να το λες, αλλά και να του το δείχνεις, κάνοντας πράγματα που θέλει να δει από σένα.

14 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου χωρίς να πεις “σ’ αγαπώ”!

Κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλο

Σύμφωνα με έρευνα, τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν κάνουν μικρές πράξεις καλοσύνης και δείχνουν σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους. Ο γάμος ή η σχέση ζωντανεύουν, τη στιγμή που κάποια πράγματα γίνονται πιο αυθόρμητα και το ζευγάρι ξεφεύγει απ’ τη ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ένα μεγάλο δώρο, μπορεί να είναι ακόμα και το να φτιάξεις πρωινό στον άλλο και να του το πας στο κρεβάτι. Τόσο απλά!

συμβουλές για μια δυνατή σχέση
Freepik

Πηγαίνετε για ύπνο μαζί

Οι ειδικοί λένε πως ένα από τα μυστικά μιας επιτυχημένης σχέσης είναι ο ύπνος. Πηγαίνετε για ύπνο μαζί, την ίδια ώρα, ξαπλώστε μαζί στο κρεβάτι, πάρτε αγκαλιά ο ένας τον άλλο και πείτε καληνύχτα πριν κοιμηθείτε. Εκτός από τον ύπνο την ίδια στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται καλά είναι πιο ευτυχισμένα μαζί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News