Οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν έχουν έναν άλλον αέρα. Κινούνται με αυτοπεποίθηση, εκπέμπουν φως και λάμψη εσωτερική μόνο και μόνο γιατί κάποιος έστρεψε τα μάτια του πάνω τους και τους αγάπησε. Η αγάπη σε κάνει να ανθίζεις. Ίσως έχεις δει και εσύ ανθρώπους που είναι για χρόνια μόνοι τους, μπορεί να γελούν να είναι υπέροχοι φίλοι, σύντροφοι μιας ζωής αλλά μια σκιά υπάρχει πάνω από τα μάτια τους. Δεν το βλέπεις διά γυμνού οφθαλμού, το βλέπεις μόνο αν γυρέψεις τα μάτια τους και ψάξεις να βρεις τη σπίθα που κρύβουν. «Όλοι είναι ένα τίποτα μέχρι να τους αγαπήσει κάποιος» είχε πει ο Τενεσί Ουίλιαμς και είχε τόσο δίκιο. Θυμήσου πώς ήσουν πριν βρεις τον σύντροφο που κούμπωσε πραγματικά μαζί σου.

Οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν

Το να βρεις αυτόν τον έναν άνθρωπο που θα του εμπιστευτείς την καρδιά σου άνευ όρων είναι τόσο δύσκολο κάποιες φορές. Είναι σαν να ψάχνεις καρφίτσα σε αχυρώνα. Άλλοι το βρίσκουν αμέσως και άλλοι ψάχνουν συνεχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και ύστερα αν τον βρουν, μπαίνουν στη μέση και άλλα θέματα. Μπαίνει ο εγωισμός, μπαίνει το γιατί να στείλω εγώ πρώτη και εκείνος όχι και γιατί δεν στέλνει. Αν με ρωτάς αγάπη και εγωισμός δεν πάνε μαζί.

Δεν χωράει ο εγωισμός σε αυτό το συναίσθημα. Θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο εγώ και στο εμείς.
Δεν θέλουμε να πονέσουμε και κρατάμε κλειστά τα χαρτιά μας, πάμε με το φρένο πατημένο και προσπαθούμε να χωρέσουμε τη λογική μέσα στο συναίσθημα. Πώς γίνεται να βάλεις λογική στο συναίσθημα αφού αυτά τα δύο κατοικούν σε διαφορετικό ημισφαίριο του εγκεφάλου;

Σε σαμποτάρεις όταν δεν σ ́ αφήνεις να το ζήσεις μόνο και μόνο για να αποφύγεις τον πόνο. Ζήσε το και άσε να δεις τι θα συμβεί! Μια φορά αφέσου και μην κρατιέσαι άλλο πίσω από πληκτρολόγια και stories. Πίστεψε στον εαυτό σου και βγες εκεί έξω και ζήτησε αυτό που σου αξίζει.

Έχουμε δίπλα μας τον άνθρωπο που πιστεύουμε ότι μας αξίζει

Είναι καθρέφτης η αγάπη. Αυτός που θα διαλέξεις, αυτός είναι ο άνθρωπος που πιστεύεις πώς σου αξίζει, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Η επιλογή συντρόφου είναι κάτι τόσο πολύπλοκο που είναι σχεδόν αδύνατον να την αναλύσουμε και να της δώσουμε λογική.

Αν πιστεύεις ότι δεν σου αξίζει να αγαπηθείς για τους δικούς σου λόγους, αυτό θα προσελκύσεις στη ζωή σου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συντρόφους δεν έχουν τίποτα καλύτερο ή περισσότερο απ’ εσένα. Απλώς βγήκαν από τη ζώνη άνεσής τους, πίστευαν ότι τους αξίζει να αγαπηθούν και πήγαν και το πήραν. Έκαναν λάθη, δοκίμασαν, έφαγαν τα μούτρα τους, αλλά έμαθαν.

Η ζωή είναι εκεί έξω και χαμένος δεν είναι αυτός που έπαιξε και έχασε, αλλά εκείνος που δεν έριξε το ζάρι, από το φόβο της ήττας.

«Και όμως νομίζω ότι πάντα τον έβλεπα στο πιο κολακευτικό γι’αυτόν φως»*

Έχει αυτή την διάθεση η αγάπη, να φορά παραμορφωτικά γυαλιά και να μην βλέπεις καθαρά τον άλλον. Δεν θες να δεις τα άσχημά του και τα στραβά του, ενώ ξέρεις ότι είναι εκεί. Ψάχνεις να βρεις εκείνη την κολακευτική γωνία που το φως τον δείχνει υπέροχο και μοναδικό. Η αλήθεια ήταν πάντα μπροστά σου, αλλά εσύ την είδες μόνο όταν τα χρόνια πέρασαν, όταν τελικά είδες, χωρίς τα παραμορφωτικά γυαλιά της αγάπης.

Όλοι είμαστε ένα τίποτα, ανίσχυροι, μικροί, μέχρι να ρίξει κάποιος τα μάτια του πάνω μας και να μας δώσει δύναμη, να μας δώσει πραγματική ζωή. Μόνο η αγάπη το μπορεί. Εύχομαι να συναντηθείτε επιτέλους με αυτόν τον έναν, να το ζήσετε και από το τίποτα που νομίζεις ότι είσαι, να γίνεις τα πάντα στα μάτια εκείνου και όλου του κόσμου και να ανθίσεις!

*«Δανεισμένο από το Νορβηγικό δάσος του Χαρούκι Μουρακάμι»

Η τέχνη του φλερτ: Ένας οδηγός με όλα όσα θέλεις να ξέρεις και εκείνα που δεν φαντάζεσαι ότι παίζουν ρόλο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News