Οι ανθρώπινες σχέσεις ξεκίνησαν από την ίδια στιγμή που ξεκίνησε και ο άνθρωπος. Κάθε ένας έβρισκε το ταίρι του και δημιουργούσε την οικογένεια του. Όταν τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και πιο απλά δεν υπήρχε thank you next, υπήρχε μόνο ένα “επιτέλους σε βρήκα!”. Φυσικά για να φτάσουμε στις σημερινές συνθήκες υπήρξαν και άλλα παράδοξα όπως τα προξενιά που άλλοτε έβγαιναν και άλλοτε απλά καταστρέφονταν ζωές που δε γνώρισαν ποτέ τον έρωτα.

Οι ανθρώπινες σχέσεις πριν το thank you next

Όλοι έχουμε ονειρευτεί, από την παιδική μας ηλικία πολλές φορές, τη στιγμή εκείνη που θα βρούμε το άλλο μας μισό και θα ζήσουμε για πάντα μαζί και ευτυχισμένοι. Το όνειρο ακολουθεί πολλές φορές και το μικρό σπίτι στο λιβάδι -κυριολεκτικά!- και αυτό τίποτα δεν πειράζει όσο δεν μπλέκουν στα πόδια μας οι προσδοκίες από τον πρίγκιπα που θα έρθει να μας πάρει ιππεύοντας το λευκό του άλογο!

φοβάσαι μια νέα σχέση
Freepik

Λίγο πριν το thank you next λοιπόν, υπάρχει το ζευγάρι που έχει γεράσει μαζί και κυνηγάει τη συνείδησή σου λέγοντας “εμείς παιδάκι μου όταν χαλούσε κάτι το φτιάχναμε” και ακριβώς αυτό έκαναν όταν δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις τουλάχιστον. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που παρά το πως είναι σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις καλό θα είναι να έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν την φράση αυτή πράξη.

Σήμερα, έχει καταντήσει τετριμμένο το “δεν μου κάνει” στις σχέσεις μας. Έχει μεγαλώσει τόσο πολύ το εγώ μας που θεωρούμε ότι έχουμε το πλεονέκτημα να πετάξουμε τον άλλο σα στυμμένη λεμονόκουπα χωρίς να αφιερώσουμε ούτε λίγο από το χρόνο μας στο να αναλύσουμε τι πάει λάθος και να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Συγχώρα την στάση μου, δε σε κατηγορώ… Κατηγορώ όμως τα πρότυπα που μας έχουν περάσει. Κατηγορώ τους ανθρώπους που πηδούν από το ένα κλαδί στο άλλο χωρίς να σκέφτονται όσα έσπασαν προσπαθώντας να σηκώσουν το βάρος τους.

φράσεις του πρώην σου
Freepik

Κανείς μας δεν είναι τέλειος και σίγουρα οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πια τόσο δύσκολες που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ριζώσει στη μοναξιά τους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει να σώσουν σχέσεις φωνάζοντας και δεν ακούστηκαν ποτέ. Λίγο πριν το thank you next λοιπόν, αυτό που θα σε παρακαλούσα να κάνεις είναι μία ειλικρινή συζήτηση τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον άνθρωπο που είχες δίπλα σου. Μία ανοιχτή συζήτηση που θα επιτρέψει και στους δυο σας να βγείτε καλύτεροι από την προσπάθεια που κάνατε να σμίξετε και ας μη σας βγήκε.

Μάθε να μην εγκαταλείπεις τον άνθρωπο και το παιδί που ζει μέσα του σε οποιαδήποτε ηλικία για να έχουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο με πραγματική πίστη στον έρωτα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News