Γνωρίζεις ποιες είναι αυτές οι κακές συνήθειες στις σχέσεις που φέρνουν τους τίτλους του τέλους μια ώρα νωρίτερα; Μια σχέση μοιάζει με έναν ζωντανό οργανισμό. Οι σχέσεις εξελίσσονται και μεγαλώνουν, καθώς εξελίσσονται και τα άτομα που τις αποτελούν. Στην αρχή της σχέσης το αγαπημένο πρόσωπο ήταν προτεραιότητα, είχε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου και της σκέψης σου, όσο περνά ο καιρός, βλέπεις ότι σιγά σιγά αυτό το truly-deeply-madly συναίσθημα χάνει την δύναμή του και μέχρι έναν βαθμό αυτό είναι φυσιολογικό.

Οι κακές συνήθειες στις σχέσεις που σκοτώνουν τον έρωτα

Το κινητό σου είναι πιο σημαντικό

Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Κουδουνάκια και ειδοποιήσεις που χτυπούν συνεχώς, οθόνες πουπ φωτίζουν συνεχώς και ένας κόσμος μονίμως αποσυντονισμένος από συζητήσεις, προσωπικής επαφής και επικοινωνίας εξαιτίας μιας συσκευής.

Προσπάθησε να θυμηθείς τις φορές που βγαίνεις για έναν καφέ με κάποιον άνθρωπο που έχεις να δεις καιρό, αφήνεις το κινητό στην τσάντα ή στο τραπέζι και δεν το ξανακοιτάς ποτέ μέσα στις δύο ώρες που είσαι εκεί. Ο σύντροφός σου πόσο καιρό είχε να λάβει την αμέριστη προσοχή σου;

Ξεχνάμε συχνά ποιος είναι σημαντικός και ποιος όχι. Θεωρούμε ότι έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας, έχουμε χρόνο μέσα στην συγκατοίκηση να δούμε τον άνθρωπό μας. Και όμως οι ώρες της ημέρας είναι μετρημένες και στο τέλος οι ουσιαστικές και ποιοτικές ώρες που περάσαμε μαζί είναι ελάχιστες.

ο σύντροφός μου δεν μου μιλάει
Pexels

Πολλές δραστηριότητες χωριστά

Προφανώς ο καθένας θα έχει τα χόμπι του, τις δραστηριότητές του, τους φίλους του. Είχαμε όλοι ζωή πριν γνωρίσουμε τον σύντροφό μας και αυτή η ζωή δεν σταματάει επειδή ερωτευτήκαμε. Τότε στις αρχές βέβαια μπορεί να είχαμε αφήσει λίγο στην άκρη τα χόμπι μας, τους φίλους μας, τη ζωή μας, ακόμα και τον ύπνο μας για να χορτάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον άνθρωπό μας, όμως με τον καιρό πέρασε και αυτό και μας έλειπαν όσα ήταν σημαντικά πριν έρθει εκείνος στη ζωή μας.

Χρειάζεται μέτρο. Ούτε και το 24/7 μαζί είναι φυσιολογικό ούτε το να είσαι απών από ένα σπίτι συνεχώς. Κάθε εβδομάδα έχει 168 ώρες. Αν διαθέσεις 2 ώρες από αυτές στο χόμπι σου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ίσα ίσα σου κάνει πολύ καλό το να έχεις κάπου να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Αν όμως κάθε απόγευμα για δύο ώρες πηγαίνεις στο χόμπι σου αυτές είναι 10 ώρες την εβδομάδα, βγάλε και τις 40+ που πας για δουλειά και τις ώρες του ύπνου; Πόσες ώρες μένουν τελικά για τον αγαπημένο σου;

Φέρνεις το άγχος της δουλειάς σπίτι

Γενικά καλό είναι η δουλειά να μένει εκεί όταν περνάς το κατώφλι της και να μην την κουβαλάς μαζί σου. Η δουλειά σου καλύπτει το 1/3 του χρόνου σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορτώνεις το μυαλό σου με ό,τι έγινε στη δουλειά όταν φεύγεις από αυτήν. Καμία δουλειά, δεν αξίζει τόσο πολύ ώστε να σου κάνει κακό και την σκέφτεσαι όταν πηγαίνεις σπίτι σου.

Είναι πολύ κουραστικό και για εσένα και για τους ανθρώπους της ζωής σου να ακούνε συνεχώς γκρίνια και παράπονα για τη δουλειά. Για ανθρώπους, για συμπεριφορές. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά, το κλίμα, το περιβάλλον, βάλε κάτω τα σχέδιά σου και τη στρατηγική σου και βρες τη λύση σε αυτό το πρόβλημα που σε απασχολεί. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνεσαι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν αξίζουν τον χρόνο και την ενέργειά σου.

Επιπλέον η γκρίνια και το άγχος είναι κάτι που πολλαπλασιάζεται. Αν μπεις σε ένα δωμάτιο και είσαι πιεσμένος, θυμωμένος, αγχωμένος αυτή η ενέργεια καλύπτει τα πάντα και τους πάντες γύρω σου και γιγαντώνεται!

Κάνεις τα πάντα εσύ και μετά θυμώνεις

Όταν πρωτομείνατε μαζί είχατε κανονίσει τι θα κάνει ο καθένας στο σπίτι. Είχαν οριστεί αυτές οι συμβάσεις της σχέσεις. Με το πέρασμα του καιρού αυτά άλλαξαν. Δεν είμαστε ρομποτάκια να κάνουμε ότι έχουμε ορίσει εξαρχής μπόρει κάποια φορά να υπάρξει μια σχετική προσαρμοστικότητα ανάλογα με το πρόγραμμα του άλλου, όμως τις περισσότερες φορές καταλήξει ο ένας να είναι ο ριγμένος της υπόθεσης που κάνει τα πάντα και ο άλλος κάθεται στον καναπέ και σκρλοράει ανελέητα βιντεάκια με γάτες ή μωρά στο TikTok.

Και τώρα τι;

Μιλήστε για ότι σας ενοχλεί, όπου αισθάνεστε πιεσμένοι ή απογοητευμένοι. Η επικοινωνία στη σχέση είναι ο θεμέλιος λίθος της. Το να είσαι το καλό παιδί που καταπίνει τα πάντα είναι σίγουρη λύση για να κουραστείς και να θες μια ώρα νωρίτερα να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις.

Καλό είναι να βάζεις τα όριά σου, να μιλάς και όσο περνά από το χέρι σου να μην γίνονται οι καταστάσεις «λάστιχο», ειδικά με έναν άνθρωπο που αγαπηθήκατε τόσο πολύ. Κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου, τον άνθρωπό σου, τη σχέση σου.

Η σοκαριστική συνειδητοποίηση ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφό σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News