Τα ταξίδια είναι γεμάτα προκλήσεις, το ίδιο όμως και μία καινούργια σχέση. Ας πούμε ότι βγαίνεις με κάποιον για λίγο καιρό, περνάτε καλά, διασκεδάζετε και νιώθετε έτοιμοι για το πρώτο σας ταξίδι. Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει άγχος. Άλλωστε είναι το πρώτο σας ταξίδι μαζί και σύντομα θα ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Ταξίδι στην ανοιξιάτικη Ευρώπη! 4+1 προορισμοί που πρέπει να ανακαλύψεις τώρα!

Πώς να επιβιώσεις στο πρώτο σας ταξίδι

Συζητήστε για το budget

Είναι αλήθεια πως η συζήτηση περί χρημάτων με τον σύντροφό σου μπορεί να είναι αρκετά άβολη στην αρχή μιας σχέσης. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει εάν θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι μαζί. Συζήτησε με την νέα σου σχέση τι ποσό μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό το ταξίδι, ή ακόμη καλύτερα πες τι μπορείς να συνεισφέρεις εσύ. Επίσης, μην περιμένεις από τον άλλο να πληρώνει τα πάντα, ακόμη και αν μπορεί!

Επιλέξτε ένα μέρος που να αρέσει και στους δύο

Εσύ θέλεις να πας στην Ibiza και εκείνος στην Αίγυπτο… καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρόβλημα έτσι; Ο καλύτερος τρόπος για να το λύσετε είναι ακούγοντας ο ένας τις επιθυμίες του άλλου. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με προορισμούς που θα θέλατε να επισκεφθείτε περισσότερο και, στη συνέχεια, να συγκρίνετε αυτές τις λίστες.

Αν είστε τυχεροί, ορισμένοι προορισμοί που έχετε επιλέξει θα ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποιον από αυτούς. Αν πάλι οι προορισμοί που έχεις σκεφτεί εσύ είναι η μέρα με τη νύχτα με τους δικούς του προορισμούς, τότε ενδεχομένως να πρέπει να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ σας.

το πρώτο σας ταξίδι
Freepik

Οργανώστε μαζί το ταξίδι

Εξίσου σημαντικό με το να επιλέξετε μαζί τον προορισμό, είναι το να σχεδιάσετε με λεπτομέρεια ολόκληρο το ταξίδι. Εάν αναλάβει την οργάνωση ένας από τους δύο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν παρεξηγήσεις στο τέλος και να μην απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε εκ των προτέρων ένα πλάνο όσον αφορά τη διαμονή και τις μετακινήσεις σας, καθώς και το τι δραστηριότητες θα επιλέξετε.

5+1 συμβουλές για να μην ξοδεύεις πολλά χρήματα στο φαγητό στα ταξίδια σου, αλλά να τρως και ποιοτικά

Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί

Ο συμβιβασμός είναι χωρίς καμία αμφιβολία το θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης. Είναι σημαντικό για εσένα και τον σύντροφό σου να μπορείτε να ακούτε ο ένας τις επιθυμίες του άλλου, όχι μόνο όταν ταξιδεύετε. Προσπάθησε να θυμάσαι ότι δεν ταξιδεύεις μόνη σου και ότι οι ανάγκες σου δεν έχουν πάντα προτεραιότητα. Είστε μαζί τώρα, οπότε θα πρέπει να σκέφτεσαι για δύο όταν έρθει η ώρα να πάρεις κάποια απόφαση.

Προετοιμάσου να μάθεις πράγματα που δεν ήξερες για τον άλλον

Περνώντας τόσο χρόνο μαζί, θα έχεις την ευκαιρία να τον γνωρίσεις καλύτερα και να μάθεις πράγματα για τον άλλον που μπορεί να σε εκπλήξουν. Θα μάθεις για παράδειγμα τι του αρέσει και τι όχι, πώς αντιδρά όταν κουράζεται ή ενθουσιάζεται ή ακόμα και πώς πίνει τον καφέ του ή τι προτιμά για πρωινό. Μέσα απ’ την κοινή σας απόδραση μπορείτε να συστηθείτε απ’ την αρχή, ειλικρινέστερα αυτή τη φορά, φανερώνοντας τον πραγματικό σας χαρακτήρα και όλες του τις πτυχές.

Απόλαυσε στο έπακρο το πρώτο σας ταξίδι και διώξε τις αρνητικές σκέψεις

το πρώτο σας ταξίδι
Freepik

Οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις εσύ και ο σύντροφός σου στο ταξίδι αυτό θα σε συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σου. Φρόντισε να τις κάνεις να αξίζουν. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη στιγμή, και μην προσπαθείς τόσο πολύ για να κάνεις τα πάντα τέλεια. Απλά επίτρεψε στον εαυτό σου να ζήσεις αυτήν την εμπειρία μαζί του.

Πήγαμε τις πρώτες μας διακοπές και χωρίσαμε: Μπορώ να το ξεπεράσω;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News